Wentylacja

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Strepsil

Wentylacja

Post autor: Strepsil » śr lis 16, 2005 22:22

Mam problem z wentylacją. Z dnia na dzień nie wieją mi otwory wentylacyjne. A raczej ich momc jest znikoma.Za to cieplego powietrza jest wiecej. Aby sprawdzi kanaliki czy musze wszystko rozebracć czy jest jakis sposób na samodzielne zprawdzenia. Mój strucel to GolfIII.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr lis 16, 2005 22:25

A filtr przeciwpyłkowy masz? Nie zatkał się?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
kotem
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kotem » śr lis 16, 2005 22:31

Poza sprawdzeniem filtra przeczyść jeszcze styki w potencjometrze od siły nawiewu.

[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]

djset

Post autor: djset » śr lis 16, 2005 23:17

styki nic nie dadza... wymien filtr i bedzie ok :) lub moze jak wg ciebei jest czysty to wyjmij go i sprawdz jaki efekt. jak to nic nie da to napisz i pomyslimy razem :) bedzie razniej :)

Strepsil

Filtr

Post autor: Strepsil » czw gru 01, 2005 16:52

Zapewne rozbawię kilka osób ale gdzie ja mogę znaleść ten filtr? Tzn. w której części wozu jest on zlokalizowany? :D

bodzio_j
Lord GTI
Lord GTI
Kontakt:

Post autor: bodzio_j » czw gru 01, 2005 16:55

Poszukaj, sporo było o wymianie tego filta. A jest on - jeśli się nie mylę - w komorze silnika od strony pasażera pod samą szybą, zasłonięty plastykiem
bodzio_j

Awatar użytkownika
Corvax
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: Corvax » czw gru 01, 2005 17:27

filtr bankowo!

Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB

djset

Post autor: djset » czw gru 01, 2005 17:57

zrobiles juz to? bo juz pol miesiaca temu miales ten problem i napisz czy rozwiazales go.

Strepsil

Post autor: Strepsil » pt gru 02, 2005 18:16

Dzień za dniem mija. Człowiek rano leci do roboty a wieczorem już ciemno. Jutro otworzęw końcu maskę i poszukam filtru a jak go znajde to wymienię lub wyczyszczę dobrze.
Dzięki za poradę ;)

djset

Post autor: djset » sob gru 03, 2005 00:35

nie oplaca sie czyscic. jak jest zawalony to lepiej go wyjmij i z czasem kup sobie, tylko kup taki sam, bo kiedys juz kupilem i okazal sie 10mm za dlugi, a niby do tego samego modelu :/ ale jak bedziesz mial stary na wzór to bedzie ok :)
powodzenia kolego

Strepsil

filtr

Post autor: Strepsil » sob gru 03, 2005 17:38

dziś wyjęłem filtr i na jego podstwie kupiłem w sklepie nowiutki. Byłem zakoczony bo stray był czarniutki cały a nówka to czysta biel :D. Cena to całe 26 pln.
Teraz wywietrzniki mi działają lux :)
Dzięki wszystkim za wskazówki

Pozdrawiam\
PoWeR

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”