Nie tylko ty jeden będziesz takim jeździł. Po prostu jak zimny olej to trzeba delikatnie i powoli przełączać i będzie spokooutside pisze:Więc spec powiedział mi, że te skrzynie czasem tak mają i nie należy się przejmować....
Powiedział również że nie opłaca się tego robić... po prostu trezba jeździć i koniec.... wymiana oleju może troszkę pomóc ale jeśli chciałbym pozbyć się problemu to muszę nową skrzynię zkładać... więc na razie odpuszczam temat i będę jeździł ze zgrzytającą dwójką
Pozdr
Skrzynia MK2 1,8 GT
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Umnie to już chyba wszystkie synchronizatory padły.Tomaszu masz rację że to życie mnie też powiedziano ze trza będzie drugiej szukać.Jeżdżę tak bo muszę bo kasy brak.
U nas skrzynia do VW GOLF 1.6 BENZ. kosztuje około 400 zł z gwarancją gdzie niegdzie wołają 500 a w Szczecinie ponad 500 złodzieje.Pozdrawiam fibolek
U nas skrzynia do VW GOLF 1.6 BENZ. kosztuje około 400 zł z gwarancją gdzie niegdzie wołają 500 a w Szczecinie ponad 500 złodzieje.Pozdrawiam fibolek
outside niekoniecznie.Szczecin to wogóle miasto naciągaczy chyba,kurczę bo mieszkam około 30 km od Szczecina i u nas taniej wychodzi mnóstwo rzeczy,wiem że życie tam kosztuje ale bez przesady.
I tak sam się czsem zastanawiam co zrobić z tą mą skrzynią jest u nas warsztat który zajmuję się takimi sprawami ale nie wiem trzeba by było popytać ile usługa dokładnie kosztuje.
Bo za wyjęcie i włożenie skrzynki też se liczą panowie tak gdzieś od 100 zł leci.
To policzmy nowa(druga) skrzynka ok400 zł + montaż około 150 zł razem 550 zł
O ku**a mać ale drogo.A drugi silnik all około 1300- 1500 zł,może nawet taniej.Może bym zmienił i swego RF sprzedał ale żal bo dobry jest.
I tak sam się czsem zastanawiam co zrobić z tą mą skrzynią jest u nas warsztat który zajmuję się takimi sprawami ale nie wiem trzeba by było popytać ile usługa dokładnie kosztuje.
Bo za wyjęcie i włożenie skrzynki też se liczą panowie tak gdzieś od 100 zł leci.
To policzmy nowa(druga) skrzynka ok400 zł + montaż około 150 zł razem 550 zł
O ku**a mać ale drogo.A drugi silnik all około 1300- 1500 zł,może nawet taniej.Może bym zmienił i swego RF sprzedał ale żal bo dobry jest.
- outside
- Nowicjusz
- Kontakt:
No niestety MK2 to nie są samochody pierwszej młodości i oczywiste jest że trzeba w nie inwestować... takie skarbonki bez dna... ale myślę że warto, bo ja wolę jeździć MK2 niż MK3... to już jest klasyka 
Skrzynię i silnik można z Reichu sprowadzić i o wiele taniej wyjdzie...
A co do naciągaczy to wszędzie jest ich mnóstwo... liczy się dobre rozeznanie.. można znaleźć dobrego fachowca za małą kasę...

Skrzynię i silnik można z Reichu sprowadzić i o wiele taniej wyjdzie...
A co do naciągaczy to wszędzie jest ich mnóstwo... liczy się dobre rozeznanie.. można znaleźć dobrego fachowca za małą kasę...
outside najlepiej pasjonata.Pewnie na wiosnę będę kombinować z tą skrzynią lub nawet jak kaski będzie to z silnikiem.
Ewentualnie ściągnąć bez prawa rejestracji drugi ale z papierami na części.Dużo taniej by wyszło za całego niż za części.Tylko nie wiem jak prawnie to wygląda.
Jak byś miał pojęcie to napisz. Dzięki.
Ewentualnie ściągnąć bez prawa rejestracji drugi ale z papierami na części.Dużo taniej by wyszło za całego niż za części.Tylko nie wiem jak prawnie to wygląda.
Jak byś miał pojęcie to napisz. Dzięki.