Dziwne zjawisko?? temperatura...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dziwne zjawisko?? temperatura...
siemka wszystkim....mam problem...znaczy moja III go ma a mianowicie to jest tak ze wsiadam silnik jest zimny odpalam 3 minutki jest 70 stopni po 5 jest juz 90 i po chwili spada na 80 i tak lawiruje ta temperatura na wskazniku....dziwne to bo mi przy 90 wentylatorow nie załącza....sprawdzałem olej normalnie jest płyn chłodniczy jest...i jedno mnie zastanawia...podczas jazdy jak zmieniam bieg np z 1 na 2 potam 3 to mi radio przestaje grać ..dziwne no...jak jade non stop na 5 to gra redukuje bieg i prz pozycji luzu nie gra...moze ma to jakis związek z temp??
POMOCY BŁAGAM
POMOCY BŁAGAM
Re: Dziwne zjawisko?? temperatura...
co do temp. to termostat do wymianyGornis pisze:siemka wszystkim....mam problem...znaczy moja III go ma a mianowicie to jest tak ze wsiadam silnik jest zimny odpalam 3 minutki jest 70 stopni po 5 jest juz 90 i po chwili spada na 80 i tak lawiruje ta temperatura na wskazniku....dziwne to bo mi przy 90 wentylatorow nie załącza....sprawdzałem olej normalnie jest płyn chłodniczy jest...i jedno mnie zastanawia...podczas jazdy jak zmieniam bieg np z 1 na 2 potam 3 to mi radio przestaje grać ..dziwne no...jak jade non stop na 5 to gra redukuje bieg i prz pozycji luzu nie gra...moze ma to jakis związek z temp??
POMOCY BŁAGAM
Ostatnio zmieniony śr gru 17, 2008 22:37 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Dziwne zjawisko?? temperatura...
O ile napewno ma prawidłowe wskazanie na budziku......norek111 pisze:co do temp. to termostat do wymiany przy 90 wentylator się nie włączaGornis pisze:siemka wszystkim....mam problem...znaczy moja III go ma a mianowicie to jest tak ze wsiadam silnik jest zimny odpalam 3 minutki jest 70 stopni po 5 jest juz 90 i po chwili spada na 80 i tak lawiruje ta temperatura na wskazniku....dziwne to bo mi przy 90 wentylatorow nie załącza....sprawdzałem olej normalnie jest płyn chłodniczy jest...i jedno mnie zastanawia...podczas jazdy jak zmieniam bieg np z 1 na 2 potam 3 to mi radio przestaje grać ..dziwne no...jak jade non stop na 5 to gra redukuje bieg i prz pozycji luzu nie gra...moze ma to jakis związek z temp??
POMOCY BŁAGAM
Zastanawiające jest to z tym radiem, jakieś przepięcie? Spadek napięcia? Albo przypadek
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
można by jeszcze podmienić czujnik temp. ale obstaje przy termostacie na pierwszym miejscuGornis pisze:nie mam pojęcia serio...moze przypadek no...ale miałem 70 stopni na blacie zgasiłem auto poszedłem do sklepu wychodze po 10 min odpalam a tu chyc na prawie 90....
[ Dodano: 17 Gru 2008 21:43 ]
bo opisujesz że temp. faluje
no faluje ze tak powiem no bo jakim cudem samochod zgaszony ma sie grzać dalej?? o nawet musiałem stanac na poboczu bo mi pierdyknęło na 110 to zaraz po chamulcach i mowwe no co jest przeciez 80 jade nie piłuje nie zarzynam jakim cudem otwieram mache wszystko ok...wlaczam pach 80.. i o masz ci los no:( ile moze kosztować termostat??
tylko kup odpowiedni do twojego motoru bo chyba są 87/102 i 84/98
[ Dodano: 17 Gru 2008 22:09 ]
tak jak pisze kolega wyżej ładowanie też warto sprawdzić
[ Dodano: 17 Gru 2008 22:09 ]
tak jak pisze kolega wyżej ładowanie też warto sprawdzić
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM