Problem PL
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem PL
Witam ja mam mały dylemat z golfikiem 1,8 16v PL jak go odpalam to na wolnych obrotach chodzi ale jak tylko chcę dodać gazu obroty wzrosna na jakieś 3- 4 tyś i bezpiecznik od pompy się przepala, wymiana bezpiecznika i dalej to samo odpala i chodzi na wolnych obrotach troszkę sie zalewa ale chodzi, w momecie dodania lekko gazu znowu przepala bezpiecznik, silniczek jest po SWAPie, może ktoś wie co to mogło by być, na forum nic nie znalazłem,
Ostatnio zmieniony wt gru 16, 2008 22:42 przez Pablo1984, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1634469
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Pompy rozumiem wsadziłeś z 16v tak? Na moje oko jak sie zalewa na wolnych to jest za małe ciśnienie w układzie paliwowym (lub źle wyregulowana dawka paliwa... lub lewe powietrze w dolocie - ale jak piszesz o pompie to sprawdźmy tą opcje)... a to by mogło być spowodowane źle podłączoną pompą na przykład... co z kolei mogło by sie przyczyniać troche do palenia bezpiecznika.
Lub w druga strone: źle podłączona instalacja, pompy nie pracują tak jak powinny i niema odpowiedniego ciśnienia w układzie i zalewa.
Na odległość to można wróżyć
Lub w druga strone: źle podłączona instalacja, pompy nie pracują tak jak powinny i niema odpowiedniego ciśnienia w układzie i zalewa.
Na odległość to można wróżyć
18K4F inside... RWD car :)
Tak posprawdzałem wszystko jak doradzacie, istalacja ok, podłączonej jest dobrze, jeszcze muszę porzyczyć amperomierz i zmierzę pobór, pompka jest od 16v, i to chyba mam pomka wine ale najpierw zrobię pomiar amperomierzem, i dam znać
[ Dodano: 20 Gru 2008 10:48 ]
Autko już chodzi tylko się zalewa, ale jak zdejmę mu kostkę z vaga tą od nastawnika ciśnienia to autko zaczyna chodzić ale nie ma mocy, przypiesza ale słabo, z tym pytanie do was co może być nie tak? może ma ktoś schemat instalacji silnika 16v PL
[ Dodano: 20 Gru 2008 10:48 ]
Autko już chodzi tylko się zalewa, ale jak zdejmę mu kostkę z vaga tą od nastawnika ciśnienia to autko zaczyna chodzić ale nie ma mocy, przypiesza ale słabo, z tym pytanie do was co może być nie tak? może ma ktoś schemat instalacji silnika 16v PL
Ostatnio zmieniony sob gru 20, 2008 11:48 przez Pablo1984, łącznie zmieniany 1 raz.
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1634469