Coś z skrzynią pomocy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Coś z skrzynią pomocy
Witam zrobiłęm cały silnik w soim golfie ale:
Skrzynia zalana świeżym olejem takim jakim powinna być 75w80 biegi wchodzą idealnie jak jest bardzo zimna nic nie haczy itd.
Ale jadąc autkiem słyszę taki szum szuuuuu na każdym biegu , jak wcisne sprzęgło leciutko słychać , popuściłem minimalnie linke sprzęgła i trochę przestało , jak hamuje nagle do zera to słyszę taki terkot jak by było coś wyrobione , czasem też słychać jak by jakieś łożysko miało luz i latało od lewej do prawej po jakiejś rurce alebo zebatce , macie jakieś propozycje , bo tylko to zostało żeby mój golf był idealny technicznie .
Podejżewam łożysko wyciskowe (oporowe)
Skrzynia zalana świeżym olejem takim jakim powinna być 75w80 biegi wchodzą idealnie jak jest bardzo zimna nic nie haczy itd.
Ale jadąc autkiem słyszę taki szum szuuuuu na każdym biegu , jak wcisne sprzęgło leciutko słychać , popuściłem minimalnie linke sprzęgła i trochę przestało , jak hamuje nagle do zera to słyszę taki terkot jak by było coś wyrobione , czasem też słychać jak by jakieś łożysko miało luz i latało od lewej do prawej po jakiejś rurce alebo zebatce , macie jakieś propozycje , bo tylko to zostało żeby mój golf był idealny technicznie .
Podejżewam łożysko wyciskowe (oporowe)
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Dokładnie, skoro szumi to raczej łozysko...
Nie za tanio.... samo łozysko dużo nie kosztuje ale rozbieranie skrzyni tak
ja jak miałem golfa 2 i skrzynie 4 biegi to za łożysko w VW krzyczeli 180 pln...
POzdro!
Nie za tanio.... samo łozysko dużo nie kosztuje ale rozbieranie skrzyni tak
ja jak miałem golfa 2 i skrzynie 4 biegi to za łożysko w VW krzyczeli 180 pln...
POzdro!
moje fotki: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1716783#1716783
moja stara MK2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104331
George is my friend!
moja stara MK2
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=104331
George is my friend!
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
grandilodz, cena łozyska ok 40 zł , tylko nie wiem czy Ci to cos pomoze czy to akurat to łozysko o ktorym myslimy, jezeli masz taka skrzynie jak podejrzewam , to łozysko jest od d.... strony czyli blizej lewego koła i mozna uniknac sciagania skrzyni do naprawy , dekiel sie sciaga i łozysko takie male jest na wierzchu, ja to wymienilem, ale wiele nie pomogło. Podejrzewam ze to bedzie w srodku skrzyni cos niestety.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Re: Coś z skrzynią pomocy
najpierw sprawdź lozyska w kolach! , ja niedawno umowilem sie z machanikem na wymiane lozysk w skrzyni ale na wszelki wypadek wymienialem podejzane lozyska w kolach no i trafilem za 3 razem dopiero!!!!!! halas dawalo przednie prawe i teraz chodzi cichutko...
Ostatnio zmieniony pn gru 15, 2008 11:38 przez marezk1, łącznie zmieniany 1 raz.
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Na pewno nie żadne w skrzyni bo chodzi idealnie czym mocniej podciągnę regulacjie to wyje , popuściłem i zostawiłem z 2 mn luzu i jako tako cicho ale jak bym podciągnął linkę to strasznie wyje , ponoć też ktoś mi mówił że się da wymienić , tak jak pisałęś Guti czy coś jeszcze trzeba robić?
Łożysko o którym mówimy to nr 16 o ile się nie myle
Łożysko o którym mówimy to nr 16 o ile się nie myle
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...