jak tanim kosztem podniesc moc abfa?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
jak tanim kosztem podniesc moc abfa?
witam,
panowie czy w kwocie do ok 1500 zł uda mi sie podniesc moc abfa do na 170 km?
W linku który podał piotr2, jest temat gdzie jest 13 stron dokładnie o tej samej treści więc nie wiem po co zaczynać tu od nowa
Ale jak już pytasz to kup wałek wydechowy z ABFa znajdź na forum jak przerobić go na ssący i wykonaj to jak potrafisz spawać to wyspawaj sobie układ wydechowy z kwasówki fi 55mm dodatkowo porting głowicy i jedz to zestroić ja wyrwiesz naprawde tanio te graty o których napisałem i całą robotę wykonasz sam (oprócz wystrojenia oczywiście) to 170KM będzie a nawet więcej i w 2 tys powinieneś się zmieścić jak nie masz takich zdolności manualnych żeby wykonać to we własnym zakresie to nie licz że za te pieniądze o których wspomniałeś dobijesz do 170 KM
Ale jak już pytasz to kup wałek wydechowy z ABFa znajdź na forum jak przerobić go na ssący i wykonaj to jak potrafisz spawać to wyspawaj sobie układ wydechowy z kwasówki fi 55mm dodatkowo porting głowicy i jedz to zestroić ja wyrwiesz naprawde tanio te graty o których napisałem i całą robotę wykonasz sam (oprócz wystrojenia oczywiście) to 170KM będzie a nawet więcej i w 2 tys powinieneś się zmieścić jak nie masz takich zdolności manualnych żeby wykonać to we własnym zakresie to nie licz że za te pieniądze o których wspomniałeś dobijesz do 170 KM
Ostatnio zmieniony ndz gru 14, 2008 00:55 przez AD6, łącznie zmieniany 9 razy.
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
MK4 VR6 4x4 AQP
mk4 VR6 4motion AQP, Toledo II VR5 AGZ, bo świat kręci sie za szybko żeby jeździć wolno
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
a ja dalej mysle ze 20 koni z programu w abf'ie to jest osiaglane i to spokojnie
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 10:57 ]
polecam kontakt z GTO
[ Dodano: Nie Gru 14, 2008 10:57 ]
polecam kontakt z GTO
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
-
- V.I.P.
- Kontakt:
Nie da to oczekiwanych efektów. Wałek ssący jest prawie taki sam jak wydechowy w ABFie w serii.AD6 pisze:W linku który podał piotr2, jest temat gdzie jest 13 stron dokładnie o tej samej treści więc nie wiem po co zaczynać tu od nowa
Ale jak już pytasz to kup wałek wydechowy z ABFa znajdź na forum jak przerobić go na ssący i wykonaj to j
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
- Andrzej32
- Ma gadane
- Kontakt:
Re: jak tanim kosztem podniesc moc abfa?
W tej kasie to mozesz program zrobic i ewentualnie z ywdechem pokombinowac i to nieznacznie bo za wiele to nie zaszalejesz Te 170 KM to gwarantuje ze nie uzyskasz za 1.500złjorgus7 pisze:witam,
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=87&t=501684
Faktycznie sprawdziłem i czasy wałków w ABF-ie są praktycznie identyczne mój błądbugalon pisze:Nie da to oczekiwanych efektów. Wałek ssący jest prawie taki sam jak wydechowy w ABFie w serii.AD6 pisze:W linku który podał piotr2, jest temat gdzie jest 13 stron dokładnie o tej samej treści więc nie wiem po co zaczynać tu od nowa
Ale jak już pytasz to kup wałek wydechowy z ABFa znajdź na forum jak przerobić go na ssący i wykonaj to j
VAG-CZEWA.PL Admin
MK4 VR6 4x4 AQP
MK4 VR6 4x4 AQP
Według mnie nie da się zrobić 170KM za 1500zł. Ja mam teraz silnik po 100% remoncie, wszystko w środku bloku oprócz wału mam nowe, w głowicy też. Zrobiłem porting głowicy, i przepustnicy, spasowałem kolektory oba jak należy, wydech końcowy dedykowany do 16V od Supersprinta, kata brak, układ ssący o tej samej pojemności ale ze stożkiem i blosem i nie wydaje mi się żeby to miało więcej jak 155KM. Ile jest to się zobaczy na hamowni. Po konsultacjach z wieloma osobami doszedłem do wniosku, że będą wałki 276 schricka, MS jako sterowanie i może się z tego wyciśnie 200KM. Wszystko zależy ile przyrostu dał teraz porting. Co z tego wyjdzie zobaczymy, ale uzyskać na wolnossaku z ABFa ponad 220KM jest już ciężko nie kręcąc go bardzo wysoko.