MK I/II 1.6TD
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
MK I/II 1.6TD
Witam jestem szczęśliwym posiadaczem Golfa MK1 z silnikiem 1,5 i troszkę mi brakuje mocy (chciało by się więcej) tak myślałem myślałem i po przeczytaniu tematu o v1 postanowiłem że w moim golfie będzie 1.6TD i postanowiłem poszukać takiego sprzętu po 3 dniach poszukiwań znalazłem 1,6 TD nie jestem pewien czy to SB ale chyba tak ma wyjście na intercooler pompę z grzybkiem i turbo garrett t2 po oględzinach (na szybko) zobaczyłem że nie jest to rewelka jeśli chodzi o turbo bo jest wyczuwalny na ręku luz podczas ruszania ośką turbiny i tu się rodzi pytanie czy jest to dobry pomysł kupić ten silnik, zregenerować turbinke i śmigać nim czy niema co sobie zawracać głowy ?? silnik nie wygląda źle tzn nie ma wycieków ale stoi na palecie i nic o nim nie wiadomo :/
- grandi
- Lord GTI
- Auto: Octavia
- Silnik: AQY
Daj sobie spokuj lepiej kup coś pewnego w Polsce żadko ktoś dobrze turbinę zregeneruje
...wiesz co jest szykiem , jeździć klasykiem a nie plastikiem...
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
Temat o moim golfie viewtopic.php?f=87&t=519932" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mamciezjemcie,
1 za ile ?
2 kompletny silnik ?
3 luz na wirniku ale jaki ? poprzeczny wzdłużny ?? każde nie nowe turbo będzie miało leciutki luz !!
4 koleś daje gwarancje ?
5 kupno silnika to 1 potem zmiana płynów (olej) filtrów pasków to kolejny wydatek
6 no i sprawa kto CI wykona swapa
odpowidz sobie na te pytania i wtedy zastanów sie czy warto
1 za ile ?
2 kompletny silnik ?
3 luz na wirniku ale jaki ? poprzeczny wzdłużny ?? każde nie nowe turbo będzie miało leciutki luz !!
4 koleś daje gwarancje ?
5 kupno silnika to 1 potem zmiana płynów (olej) filtrów pasków to kolejny wydatek
6 no i sprawa kto CI wykona swapa
odpowidz sobie na te pytania i wtedy zastanów sie czy warto
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
to gdzie trzeba jechać z suszara na Ukrajne ? Nie przesadzajmy , turbo to może nie w każdym zakładzie mechanicznym zrobia bo nie każdy ma wyważarke ale w każdym większym mieście jest kilka zakładów które daja gwarancje na swoja robote .grandilodz pisze:Polsce żadko ktoś dobrze turbinę zregeneruje
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: mk3
- Silnik: 1Z
- Kontakt:
albo poszukac uzywki na necietwardy pisze:to gdzie trzeba jechać z suszara na Ukrajne ? Nie przesadzajmy , turbo to może nie w każdym zakładzie mechanicznym zrobia bo nie każdy ma wyważarke ale w każdym większym mieście jest kilka zakładów które daja gwarancje na swoja robote .
jak napisal To_mas, zalezy za ile
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
ja też ,bongo pisze:Chyba jednak wolałbym regenerowaną z gwarancją
różnica 400 , 500 dla jednych dużo a dla innych mało.To_mas pisze:to już zależy ile ma $$$
Jak masz stary cieknący kibel to nie warto inwestować w zregenerowana suszare ale jak silnik igła i chcesz jeszcze nim śmigać kilka lat albo go troche podkrecic to jak najbardziej .
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
Silnik jest kompletny za 800zł luz na wirniku turbiny jest poprzeczny, wzdłużnego niema wiem na pewno ze silnik przyjechał z Anglii zakładał go będę sam trochę się bawię w autach więc na pewno dam sobie rade a przynajmniej nie będę miał do nikogo pretensji
na silnik jest gwarancja rozruchowa tzn jak go odpalę i nie będzie mi się podobało to mogę go oddać. Tylko dużo zabawy z przełożeniem a jak nie będzie dobrze to jeszcze więcej na darmo więc wole się upewnić w miarę możliwości