mk2 problem z gaznikiem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
harrikson
Mały gagatek
Mały gagatek

mk2 problem z gaznikiem

Post autor: harrikson » ndz gru 14, 2008 09:34

Witam posiadam gaznik pierburg 2ee a golfa mk2 1.6 automat,problem polega na tym ze pali jakies 14 litrów na 100.to za duzo.drugi problem polega na tym ze strasznie zanim sie zagrzeje muli go nie chodzi równo.po dobrym zagrzaniu jest ok.moja prośba moze ktos wie jak sie rozbiera taki gaznik krok po kroku .w szukajce nic niema.mam jeszcze 3 takie gazniki to moze uda sie cos wyzmieniac i to pomoże,dzieki i pozdro

Awatar użytkownika
sewooo
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: sewooo » ndz gru 14, 2008 11:28

Z tego co mi wiadomo nie grzebie się przy twoim gaźniku ponieważ wszystko w nim jest sterowane elektronicznie. Najwyżej co możesz to sobie powykręcać dysze i posprawdza. Nie ma sensu szukać winy w gaźniku, bo tak jak już wspomniałeś jak sie nagrzeje to chodzi więc to nie gaźnik. Może zalewa go benzyną, może nie włącza ci sie ssanie, raczej pod tym kątem proponuje szukać. :chytry:

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz gru 14, 2008 11:41

harrikson, nie wiem jak szukałeś, poszukaj jeszcze szukajką z dołu strony goglowską nakierowaną na forum. Dużo było o tym gaźniku. Oferty regeneracji poszczególnych elementów, tych które najczęściej się psują znajdziesz na allegro

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

memekk222
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: memekk222 » ndz gru 14, 2008 15:36

kolego zmien ten niebieski czujnik od ssania .moze on cos nie tego koszt ok 25 i moze bedzie dobrze

Awatar użytkownika
Gangst3R
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: Gangst3R » ndz gru 14, 2008 16:14

Kopalnia wiedzy o 2EE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=67356
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... ca#2410356
i więcej Ci nic nie potrzeba.

[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=158822&start=0]Mój były golf[/url]

Awatar użytkownika
harrikson
Mały gagatek
Mały gagatek

mk2 problem z gaznikiem

Post autor: harrikson » ndz gru 14, 2008 20:01

dzieki panowie za pomoc postaram sie cos z tym zrobic ,pozdrawiam

[ Dodano: 14 Gru 2008 19:12 ]
Postaram sie napisac o efektach mojej pracy,pozdro

[ Dodano: 21 Gru 2008 16:16 ]
Witam jak juz pisałem o swoich przypadłościach z moim gaznikiem przyszedł czas aby sie za niego wziąść.pomogł mi notes długopis i dobry aparat .Wymontowałem gaznik na czynniki pierwsze przeczyszciłem pozmieniałem dysze ,wszystko skrupolatnie notujac i fotografując ,zmieniłem gruszke od podcisnienia zamontowałem zpowrotem i wiecie co chodzi równo ssanie puszcza i z tego co obliczyłem wzioł mi 9.1 litra na sto.teraz moze byc,pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”