Filtr stożkowy mk3 1.8 ABS 90KM
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
Paffcio
- Mały gagatek

- Kontakt:
Filtr stożkowy mk3 1.8 ABS 90KM
Witam! Powiedzcie mi czy te cudowne filtry stożkowe naprawdę "ożywiają" i "odmulają" lekko samochód bo mysle nad zalozeniem do swojego mk3 1.8 ABS 90KM
Oczywiscie gdybym zakładał to zalozylbym K&N nie jakies podróby za 30zł.
Co o tym sądzicie ? Kto praktykuje ?
Czy oprócz troszke bardziej "rasowego" pomruku filtr naprawde jest lepszy od ori ?
Z gory dzieki za wypowiedzi ! Pzdr
Czy oprócz troszke bardziej "rasowego" pomruku filtr naprawde jest lepszy od ori ?
VW :)
Re: Filtr stożkowy mk3 1.8 ABS 90KM
troche z innej beczki ale mam taki do sprzedania akurat do silnika 90KM firmy K&N filtr uzywany ale dla ciebie wyczyszcze go i naoliwie, wszystko fabrycznymi srodkami k&n jak jestes zainteresowany to zapraszam na privaPaffcio pisze:Witam! Powiedzcie mi czy te cudowne filtry stożkowe naprawdę "ożywiają" i "odmulają" lekko samochód bo mysle nad zalozeniem do swojego mk3 1.8 ABS 90KM

Paffcio, widzisz na ten temat jak zwykle zdania są różne ale z własnego doświadczenia wiem że najlepiej jak na chwile pożyczysz od jakiegoś znajowego filtr założysz i sie przekonasz czy jest jakaś różnica czy też nie. Teraz różne firmy robią takie wkłady do oryginalnych puszek że nie trzeba montować zaraz stożka, osobiście mam stożek i też mam gaz zamontowany co wg niektórych to jest do nieprzyjęcia. A autko śmiga już ponad rok na ty stożku i wszystko jest oki. Co do mocy- hmm to co da ci ten stożek i filtr to 0,00 km poczujesz lekką poprawę ale mocy nie przybędzie, no i trochę iny dźwięk silnika, czego sie jeszcze możesz spodziewać to to że wpadające powietrze ma większą prędkość i jest go więcej co powoduje większe ozpylenie mieszanki paliwowopowietrznej i jest dzięki temu lepiej spalana. roponuje najpierw spróbować pożyczyć potem sie zastanowić nad kupnem