Witam.
Niedawno wymienilem olej w skrzyni i gdy jade na 5 biegu slysze dziwne piszczenie (trudno ten dzwiek opisac). Slychac to rowniez na 3 biegu ale juz mniej. pozostale biegi sa ok...
Zastanawiam sie czy wymiana oleju miala na to wplyw:/
Ktos sie juz z tym spotkal?
Skrzynia
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
niby sie nie wymienia , a ja wymienilemsew1 pisze:Wymiana oleju w skrzyni VW?? PO CO??Z tego co mi wiadomo to oleju w skrzyniach VW nie wymienia się a raczej nie ma takiej potrzeby no chyba że sie coś w środku sypnie to co innego.
wszyscy pisza ze sie nie wymienia itd, ze producent nie przewidział.
A czy producent przewidzial takie przebiegi których dozywaja auta u nas w kraju ?
Jak komus sie chce to moze zmienic, na jakis dobry olej ( nie 20 zł za 2 litry jak kiedys przeczytalem ) na pewno sie nie pogorszy
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!

golf mk2 1,8 pf
sorki ze dołanczam sie do tematu ale jaki olej powinno sie wlac do skrzyni biegow i ile jego wchodzi ???
- guti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
to go wylej czym szybciej , wypadałoby poszukac troszke co trzeba ewentualnie wlac !!lawa.wwo pisze:To muszę się przyznać ze wlałem nienajdroższy hipol przekładniowy....:/
w zaleznosic jaka skrzynia okolo 2-3 litrów i leje sie syntetyczny olej.vaks18 pisze:sorki ze dołanczam sie do tematu ale jaki olej powinno sie wlac do skrzyni biegow i ile jego wchodzi ???
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!