wyżuca olej korkiem wlewu oleju
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
wyżuca olej korkiem wlewu oleju
Jak przykryje ręką wlew oleju to mam wyraźne plamy kropki oleju na ręku. Czy to normalne przy przebiegu 105tys. oczywiście przebieg oryginalny 1wł regularnie serwisowany.
dokładnie, przecież tam pracuje wałek i musi chlapac, a co do dymka to olej w temp 90 i ciągłym rozbryzgu to bedzie dymic, chyba ze dosc sporo dymi to oznaki przedmuchów.normalka.. jeśli nie wywala Ci oleju w mega dużych ilościach i nie dymi nadmiernie z korka czy bagnetu (mały dymek zawsze będzie) to nie ma się czym przejmować
fila31, normalny objaw w pompowtryskach, sprawdzane w kilku modelach i tak samo chlapało i dymiło, nie ma obaw 

Ostatnio zmieniony sob gru 13, 2008 15:10 przez Kulon, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
dzięki Panowie za odpowiedź bede spał spokojnie....
kuon-x zapewne spotkałes sie z takim komunikatem jak masz vaga pali mi się kontrolka poduszki i na diagnostyce po podłączniu pojawił sie taki komunikat ZAPŁONNIK BOCZNEJ PODUSZKI POWIETRZNEJ KIEROWCYN-199. ZBYT DUŻY
czy muszę wymienić kostke czy wystarczy przeczyścić styki w kostce?
kuon-x zapewne spotkałes sie z takim komunikatem jak masz vaga pali mi się kontrolka poduszki i na diagnostyce po podłączniu pojawił sie taki komunikat ZAPŁONNIK BOCZNEJ PODUSZKI POWIETRZNEJ KIEROWCYN-199. ZBYT DUŻY
czy muszę wymienić kostke czy wystarczy przeczyścić styki w kostce?
najpierw bym wyczyściłe posprawdzał kostki, a jaki jest numer błedu ?fila31 pisze:czy muszę wymienić kostke czy wystarczy przeczyścić styki w kostce?
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
Witam !EnJoy pisze:normalka.. jeśli nie wywala Ci oleju w mega dużych ilościach i nie dymi nadmiernie z korka czy bagnetu (mały dymek zawsze będzie) to nie ma się czym przejmować
Ja mam taki objaw (silnik 1.9 TDI AJM) że po otwarciu korka wlewu oleju cos wyraznie puka , zwieksza sie to stukanie przy dodawaniu gazu. Przy zamknietym korku silnik pracuje ok !
Porownywale z silnikiem kolegi, tez pompowtryski tyle że AXR , u niego nic tak nie stuka jak u mnie. Co myślicie o tym ?