Witam otóż jak w temacie, dzisiaj jechałem sobie spokojnie, 1, 2, 3 i 4 już nie wrzuciłem.....są tematy ze pedał został przy podłodze a u mnie nie, linka nie zerwana, ciągnie normalnie ale biegów nie mogę wrzucić, pedał chodzi z lekkim oporem ale nie tak ciężko jak zanim to się stało, skończyło się na holowaniu, wcześniej nie było żadnych objawów...podpowiecie co to może być....może coś w skrzyni biegów... dzięki z góry za wszystkie sugestie
Arek
sprzęgło chodzi ale nie mogę wrzucić biegu....Pomocy!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
sprzęgło chodzi ale nie mogę wrzucić biegu....Pomocy!!!
VW Golf 1,6 '87, RF benzyna, a od 29.04.05 GAZ!!!
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
Witam
Po 1 popraw w temacie cyfre bo masz golfa mk2 a nie mk3.
Mysle ze problemem jest któres z cięgien przy skrzyni. Sa tam dwa takie ciuegna, gdy jedno wyskoczy gałka moze luzno latac ale biegu nie wrzucisz.
A wiec zapraszam do komory silnika z latarka i trzeba podczepic ciegno ktore sie zsuneło.
Po 1 popraw w temacie cyfre bo masz golfa mk2 a nie mk3.
Mysle ze problemem jest któres z cięgien przy skrzyni. Sa tam dwa takie ciuegna, gdy jedno wyskoczy gałka moze luzno latac ale biegu nie wrzucisz.
A wiec zapraszam do komory silnika z latarka i trzeba podczepic ciegno ktore sie zsuneło.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Re: sprzęgło chodzi ale nie mogę wrzucić biegu....Pomocy!!!
Jeśli to nie sugestia a fakt, to wyeliminowałoby mechanizm zmiany biegów a raczej problem ze sprzęgłem. Może być kilka typów :albo dźwignia naciskająca na łożysko albo któryś z elementów łożysko-pręt w wałku -tarczka oporowa (nie wiem jak się ona fachowo nazywa ale ta na którą naciska pręt).adobija pisze: pedał chodzi z lekkim oporem ale nie tak ciężko jak zanim to się stało,
Arek
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.