[mk III] pomocy .KONTROLKA CISNIENIA OLEJU!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk III] pomocy .KONTROLKA CISNIENIA OLEJU!
PROBLEM POLEGA NA TYM ZE WTRAKCIE JAZDY PO OSIĄGNIĘCIU TEMPERATURY PRZY JEZDZIE NP. OK.80KM/H SCIĄGAM NOGE Z GAZU SPADAJĄ OBROTY SILNIKA I W TYM MOMENCIE WŁĄCZA SIĘ BRZĘCZEK I MIGA KONTROLKA CIŚNIENIA OLEJU.PO WYSPRZEGLENIU PRZEGAZUJE TO SIE USPOKAJA IPOJAKIMS CZASIE JEST TO SAMO.CO TO MOZE BYC CISNIENIE OLEJU SPRAWDZAŁEM U MECHANIKA JEST OK.
Zacznij może od tego - jaki masz silnik, jaki rocznik jaki przebieg , jaki olej itd
Dopiero wtedy będziemy mogli Ci pomóc
[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 21:44 ]
ale jeśli mówisz że nie ciśnienie oleju to będzie filtr oleju - włącz opcje szukaj bo było w tym temacie sporo
Dopiero wtedy będziemy mogli Ci pomóc
[ Dodano: Wto Lis 29, 2005 21:44 ]
ale jeśli mówisz że nie ciśnienie oleju to będzie filtr oleju - włącz opcje szukaj bo było w tym temacie sporo
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
jesli olej wymieniales dawno to wymien go, moze stracil swoje wlasciwosci i jest zbytnio rozrzedzony, jesli cisnienie jest ok to zostaja czujniki ten w glowicy i ten przy desce rozdzielczej. Tez tak mialem ze zapalala mi sie kontrolka cisnienia oleju ale to byla wina tego ze olej stracil swoje wlasciwosci (zagotowany)
silnik mojego golfa 1,8 CL AAM rocznik 92r. przebieg 160000 olej MOBIL S .Pierwszy raz właczenie kontrolki cisnienia oleju włączyło sie ok.4 miesiące po zmianie oleju. Jezeli chodzi o czujniki oleju to wymieniłem są tylko dwa przy filtrze oleju na głowicy jest zaślepiony ,a wktórym miejscu jest przy desce rozdzielczej?