1.4 pali bezpiecznik od pompy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Użytkownik
1.4 pali bezpiecznik od pompy
Jak w temacie już 2 raz w ciągu 3 dni spaliło bezpiecznik od pompy. czy to oznaka "końca pompy", czy moż ebyć jakaś inna przyczyna?
Nie koniecznie to pompa pada. Może być zwarcie na przewodach do pompy, ewentualnie z tego co pamiętam to na tym samym bezpieczniku może być grzałka sondy lambda i tam też może być zwarcie. Zrób tak : wyjmij bezpiecznik od pompy, w konektory po bezpieczniku włóż dwa przewody (najlepiej zakończone męskimi konektorami) i podłącz przez bezpiecznik amperomierz (na zakresie 10A) , odpal silnik i zobacz jaki pobór prądu ma pompa. Wtedy można będzie coś powiedzieć o ewentualnym "zacieraniu się" pompy.
P.S
A bezpiecznik się pali w czasie jazdy czy przy odpalaniu ?
P.S
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
-
- Użytkownik
w trakcie odpalania po spaleniu starego wymieniłem na nowy pojeździłem 2 dni i w trakcie któregoś z kolei odpalania kicha Dobrze że mam LPGzodiak pisze:Nie koniecznie to pompa pada. Może być zwarcie na przewodach do pompy, ewentualnie z tego co pamiętam to na tym samym bezpieczniku może być grzałka sondy lambda i tam też może być zwarcie. Zrób tak : wyjmij bezpiecznik od pompy, w konektory po bezpieczniku włóż dwa przewody (najlepiej zakończone męskimi konektorami) i podłącz przez bezpiecznik amperomierz (na zakresie 10A) , odpal silnik i zobacz jaki pobór prądu ma pompa. Wtedy można będzie coś powiedzieć o ewentualnym "zacieraniu się" pompy.
P.S
- Paweł Marek
- V.I.P.