Jak przestawić korektor siły hamowania na tylne koła w MK2?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
gulba, to coś nie tak w tej wersji powinien być !! W tamtym roku jeździłem jakiś czas bez korektora, w zakrecie mocne hamowanie to samobujstwo, haki tak szybko blokują że byłem w szoku !! Może jakby się człowiek przyzwyczaił to i by bez tego śmigał ale ja wychodze z założenia, że hamulce i zawieszenie to poctawa do bezpiecznej jazdy autem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
wózek przywieziony z niemiec w czerwcu, widać że seryjnie niema korektora.Także orginalnie nie było go tam zamontwanego.vw_vandal pisze:gulba, to coś nie tak w tej wersji powinien być !! W tamtym roku jeździłem jakiś czas bez korektora, w zakrecie mocne hamowanie to samobujstwo, haki tak szybko blokują że byłem w szoku !! Może jakby się człowiek przyzwyczaił to i by bez tego śmigał ale ja wychodze z założenia, że hamulce i zawieszenie to poctawa do bezpiecznej jazdy autem.
PROSTE SĄ DLA TWARDZIELI ZAKRĘTY DLA MYŚLĄCYCH
- vw_vandal
- Forum Master
- Kontakt:
gulba, mówie ja takie coś wyczytałem i takiego korektora przez chwile nie miałem i dla mnie hamowanie bez tego to samobujstwo. Najgorzej jest na nierównościach i na zakrętach.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=DvkPN1Buok0&feature=autoplay&list=FLdQqUeMMZKpjqZ72OdcA6cQ&lf=mh_lolz&playnext=1[/youtube]
- dan_25
- Forum Master
- Kontakt:
Ja myślę że najlepiej by było zmierzyć w jakimś seryjnym golfiku [nie obniżanym] odległość od mocowania sprężynki w korektorze do mocowania przy osi i u siebie ustawić tak samo ja jak będę zglebiać swojego golfika[teraz seria] to sobie zmierzę i po glebie ustawię tak samo jak przed
pozdro
pozdro
MK III >> mój zielony dupoVWóz
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
viewtopic.php?f=88&t=199091" onclick="window.open(this.href);return false;
MK I >> moja nowa zabawka
viewtopic.php?p=3387489#3387489" onclick="window.open(this.href);return false;
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
tylko na śliskim czasem tył szybciej łapie niz przód ale można sie przyzwyczaićTAZ pisze:Ktoś jak mu on nawala to nie wydaje ponad 100zł na nowy tylko kupuje przewód hamulcowy za 20zł i heja.
przód zmienia sie na mocniejszy (np 280mm) i jest malina biorą równovw_vandal pisze:haki tak szybko blokują że byłem w szoku
18K4F inside... RWD car :)
jest sens dokladac korektor jak ori go nie bylo??
Założyłeś temat z problemem swojego auta i ktoś Ci pomógł? Czuj się zobowiązany napisać co było przyczyną problemu i w jaki sposób go rozwiązałeś!
- KoguT
- I am the Stig
- Auto: VW Golf MK4 Cabrio
- Silnik: ABF
- Kontakt:
jaroslawwiatr, jak był swap na tarcze z tyłu to jest. Z tego co kojarzę to w mk2 (przynajmniej w RPku jest miejsce przy belce na niego.
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
W RP GT mam korektor. Myślę te auta co miały seryjnie tarcze to pewnie miały korektor, a te co bębny to nie wiem. Może zależy np od roku prod??
A co do tematu to myślę, że można podnieść auto na "seryjną" wysokość (i przód i tył) i porównać sobie ustawienia korektora do tego na glebie
A co do tematu to myślę, że można podnieść auto na "seryjną" wysokość (i przód i tył) i porównać sobie ustawienia korektora do tego na glebie
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest