biegi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
bibi466,
Nie wiem jaki masz silnik i jaka skrzynie, ale w 1.6 AKL i skrzyuni DUU nie ma najmniejszej potrzeby ściągania koła.Korek jest widoczny bez problemu jak masz auto na podnośniku. Jak go odkręcisz to zobacz ile go jest - np. zagiętym drucikiem, o ile się nie będzie wylewał przy odkręcaniu. Olej przekładniowy do mojej skrzyni (j.w.) to 75W90. Mi lali mobila. W tej chwili mam 80W90, problemy z synchro, jakby troche lepiej na tym teraz.
Nie wiem jaki masz silnik i jaka skrzynie, ale w 1.6 AKL i skrzyuni DUU nie ma najmniejszej potrzeby ściągania koła.Korek jest widoczny bez problemu jak masz auto na podnośniku. Jak go odkręcisz to zobacz ile go jest - np. zagiętym drucikiem, o ile się nie będzie wylewał przy odkręcaniu. Olej przekładniowy do mojej skrzyni (j.w.) to 75W90. Mi lali mobila. W tej chwili mam 80W90, problemy z synchro, jakby troche lepiej na tym teraz.
Hmmm Panowie ja także mam ten sam problem co autor tematu, i wymiana oleju w skrzyni mi nic nie pomogła (po zlaniu starego, zalałem przekladniowym mobila 75W/90 -weszło tyle ile pisza w ksiazce 1,8-2,0 litra...golf 2002 r skrzynia ERT.).W moim przypadku jest tak ze zaczynam jazde z 1 pozniej 2 i 3 dojezdzam do switel skrecam w prawo i chce zredukowac przy 20km z 3 na 2 to mam opór:/Wbije 2 wtedy tylko jak wytrace jeszcze bardziej predkosc. A 1 to już w ogole nie wbije ,uda mi się to tylko gdy zatrzymam auto i zaczne znow jechac. NORMLANE to?Jakies zabezpieczenie przed nie umiejetna zmina biegów??? Inny objaw to przy wyłączonym silniku gdy wcisnołem sprzegło i ruszałem biegami strasznie piszczało i trzeszczało cos ,jakby pod maską spryskalem WD-40 ciegna jakies co się znajduja nad skrzynia i trache pomogło ale jak się czlowiek wslucha to jeszcze to slychac(nie smarowalem tego smarem bo jest tam maly dostęp i boje sie ze to polamie-wyglada na delikatne) I ostatnia sprawa to podczas jazdy jak przelanczam bieg z 1 na 2 to pod drązkiem kierowniczym cos trzeszczy.jakby plastik o plastik się ocierał.Podnioslem mieszek od zmiany biegów i zauwazylem na koncu drązka jakby kólke...przesmarowywuje się tam cos Panowie?
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
O zgrozo smarem panie smarem WD-40 wysuszaMagnus pisze:spryskalem WD-40 ciegna
[ Dodano: Czw Gru 11, 2008 18:55 ]
Tak całą kuleMagnus pisze:przesmarowywuje się tam cos Panowie?
Ostatnio zmieniony czw gru 11, 2008 19:56 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.