Dziwna sprawa z olejem...bagnetem?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Dziwna sprawa z olejem...bagnetem?
Cze all.Jestem powymianie motorka.Aktualnie siedzi w budzie MKII motor 1.8 ABS.Po wymianie powymienialem wszystkie czesci ktore powinny byc wymienione,w tym także olej.Dokupilem oryginalna http://moto.allegro.pl/item490590953_ru ... _audi.html
bo na koncówce tego gdzie jest bagnecik byl kawalek gumowego węża.zalalismy go olejem,pozniej sprawdzamy jesgo stan a na bagnecie jest slad 3mm ,niema nawet minimum.Co jest grane.???
bo na koncówce tego gdzie jest bagnecik byl kawalek gumowego węża.zalalismy go olejem,pozniej sprawdzamy jesgo stan a na bagnecie jest slad 3mm ,niema nawet minimum.Co jest grane.???
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Mechanicy co wymieniali mi silnik powiedzieli ze 3.7 L.!!!Pieknie,w takim razie wycieczka na stacje po kolejny litr oleju.Dzieki 
Jestem Oazą spokoju
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
drill pisze:kolega sie troche pomylil... 4,5 wchodzi do diesla... do takiego jak Ty masz wchodza 4 litry
4 litry są wlane,i poziom jest taki jak wyzej napisalem.Dokupie dzis jeszcze litra i zapodam połóweczke...
Jestem Oazą spokoju
nie masz pewnosci ile mechaniorzy Ci tam wczesniej wlali... doprowadz tylko do tego zeby poziom byl w polowie min/max i smigaj 
nie ma sensu dywagowac ile oleju wejdzie
na dobra sprawe wejdzie tyle ile wlejesz
heh
a tak na powaznie to przy wymianie za rok zobaczysz ze spuszczajac korkiem w misce to nawet te ksiazkowe 4L nie zleca...
nie ma sensu dywagowac ile oleju wejdzie
a tak na powaznie to przy wymianie za rok zobaczysz ze spuszczajac korkiem w misce to nawet te ksiazkowe 4L nie zleca...

- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
drill, stary ja przy tym byłem.Wlalismy niecałe 4 litry,bo tyle kupilem,na drugi dzien dokupilem to platykowe coś,na bagnecie nic niebylo,wiec dolalem ta reszte co została z 4 litra,i na bagnecie jest mioze jakies 3mm oleju,nic wiecej.
Jestem Oazą spokoju
jedyne co moge powiedziec na 100% to:
- madre ksiazki mowia ze wraz z filtrem do 1.8 wchodza 4 litry
- jesli wymieniam olej u siebie odkrecajac korek w misce to potem wchodzi okolo 3,7
- jesli chlopaki odsysaja olej przez miejsce na bagnet to wchodzi okolo 3,9
- sa rozne rodzaje tych plastikowych tulejek do bagnetu... na wlasne oczy widzialem inna w aaz a inna w aam (dodam, ze widze wyraznie... kupiles na wlasciwej aukcji
)

- madre ksiazki mowia ze wraz z filtrem do 1.8 wchodza 4 litry
- jesli wymieniam olej u siebie odkrecajac korek w misce to potem wchodzi okolo 3,7
- jesli chlopaki odsysaja olej przez miejsce na bagnet to wchodzi okolo 3,9
- sa rozne rodzaje tych plastikowych tulejek do bagnetu... na wlasne oczy widzialem inna w aaz a inna w aam (dodam, ze widze wyraznie... kupiles na wlasciwej aukcji
Ostatnio zmieniony śr gru 10, 2008 22:12 przez drill, łącznie zmieniany 1 raz.

- czarna małpa
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
cdn...
Sądząc po wlanym oleju,po tym co napisał TAZ i po tym że ta rurka byla pod model silnika i po poziomie jaki aktualnie jest ze jednak wchodzi 4.5 litra,nie to żebym negował co piszą książki ale fakty sa takie a nie inne.Zapodam mu dzis jeszcze pół literka i napisze Ci jaki jest stan.
[ Dodano: 11 Gru 2008 12:46 ]
Siemka all.Kupilem dzis ten olej,zalalem i jest ok,weszlo jeszcze 0,6 litra i jest stan.Dzieki inpozdro.
[ Dodano: 11 Gru 2008 12:46 ]
Siemka all.Kupilem dzis ten olej,zalalem i jest ok,weszlo jeszcze 0,6 litra i jest stan.Dzieki inpozdro.
Jestem Oazą spokoju