MK2 - Parownik do wymiany?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Z tym odpalaniem na mrozie na gazie to są różne opinie.Z tego co mi wiadomo to raczej powinno odpalać się(w zimie) na paliwie bo gaz w butli jest bardzo zimny.Druga sparwa to to że w obiegu chłodzenia powinien być dobry(pełnowartościowy) płyn chłodniczy.Latem gdy temperatura powietrz przekracza nib 12-16 stopni w plusie to silniczek jakoś sobie radzi ale w zimie ciężko.Jedyne co mogę ci poradzić to spraw sobie bardzo dziarskie świece.
Ale powinien ci palić.czy silnik wogóle ci nie kręci?Powinien palić
Ale powinien ci palić.czy silnik wogóle ci nie kręci?Powinien palić
Mam instalke lovato I-generacji
Zawsze pale mojego PN-a na gazie...
Zeby bylo latwiej odpalic na mrozie wcisnij troche gazu
Mi pomaga... szybciej zapala
Zawsze pale mojego PN-a na gazie...
Zeby bylo latwiej odpalic na mrozie wcisnij troche gazu
Mi pomaga... szybciej zapala
Ostatnio zmieniony wt lis 29, 2005 22:40 przez konop, łącznie zmieniany 1 raz.
jest takie forum gdzie głos zabierają doświadczeni gaziarze a nie papraki,oni kategorycznie zabraniają odpalania szczególnie zimą na gazie .sztywne ,zmarznięte membrany szybko tracą swoje parametry co kończy się kosztowną regeneracją lub wymianą reduktora,myślę ,że te 2-3 litry benzyny w miesiącu można odżałować.
Ostatnio tez mialem problem z odpalaniem na gazie po nocy, ale po wymianie swiec pali prawie na dotyk, oczywiscie z pedalem gazu w podlodze, parownik tez ma wplyw na odpalanie silnika, jednak jesli nie wymieniales dawno swiec to je w pierwszej kolejnosci wymien i ewentualnie przewody WN. Rok temu odpalalem go przy mrozach -15 i odpalal na gazie fakt ze nie za pierwszym razem ale odpalal.
Re: MK2 - Parownik do wymiany?
Kolego ja mam u siebie 1.6 PN.na gazie odpalam go od 2 lat non stop.Zrobiłem na nim 115000 i nawet przy -15 stopni palił jak pszczoła.Osobiście uważam,że masz coś nie tak z tym parownikiem,ale nie wymieniaj go całego,tylko kup orginalny do lovato zestaw naprawczy.Robota prosta ok.1 godziny i masz jak nówkę,a koszt ok 80 zł.Jak byś był zainteresowany dam ci namiary na orginalny taki zestaw.
[ Dodano: Sro Lis 30, 2005 12:36 ]
Zapomniałem dodać,że dlatego odpalam non stop na gazie w zimie bo na benzynie mi nie chce palić.
[ Dodano: Sro Lis 30, 2005 12:36 ]
Zapomniałem dodać,że dlatego odpalam non stop na gazie w zimie bo na benzynie mi nie chce palić.