Podłączenie centralnego zamka??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

MR_Piterr^
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Podłączenie centralnego zamka??

Post autor: MR_Piterr^ » śr gru 10, 2008 14:20

Czy ktoś wie jak podłączyć oryginalny zamek na master tzn. który pin do którego jest po stronie kierowcy, a który pin jest do którego po stronie pasażera?? i Jak bym jeszcze wiedział jak z tyłu jest to zupełnie bym był szczęśliwy:))

Lubie mojego golfika
www.burdek-kop.com

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 10, 2008 15:18

chyba musisz sprecyzować pytanie. Przecież na master jak to nazywasz jest oryginalnie z przodu. Chcesz coś dołożyć? Jakis sterownik czy o co chodzi.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MR_Piterr^
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MR_Piterr^ » śr gru 10, 2008 15:36

Mój tata kupił pod koniec roki 2001 nowego Golfa 4 Variant 1,9TDI 110KM całkowicie gołego, nic z wyposażenia. Gdy go przywieźli do polski to u dilera zamontowali po "chłopsku" centralny zamek, poprzez słowniczki z allegro za 10zł:( Miałem master od kierowcy, a od pasażera maiłem zwykły słowniczek do którego idą 2kabeliki;/

Teraz robię wyciszenie (wkrótce na forum) i ten słodowniczek mi sie tłucze wiec sie wkurzyłem i kupiłem z allegro kpl zamków org. do Golfa i chce je podłaczyć tylko ze do słowniczka master u mnie idą 5 kabelków, a oryginalnie wtyczka jest na 8 lub 9. A w tyle jest na 6 pinów.

Wiec moje pytanie brzmi:
Jak to podłączyć ?? Który pin do czego służy?? Wiem, 1 i 2 to jest do wł/wył zamka bo sprawdzałem na zamku od kumpla z warsztatu miał tylni od Golfa 4 i metodą prób i błędów do tego doszedłem tylko nie wiem jak podłączyć na master przednie zamki :cry: Który pin do czego służy?? Moze ktoś wie.....bym był wdzięczny:)

Lubie mojego golfika
www.burdek-kop.com

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » śr gru 10, 2008 15:42

no i teraz pojmuję, na pewno jakiś spec od MK4 się odezwie, ale raczej wieczorem jak znam forum. I obawiam się że nie starczą te siłowniczki, tylko jeszcze jakaś centralka w MK4 jest za kierownicą

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

MR_Piterr^
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: MR_Piterr^ » śr gru 10, 2008 23:46

Mam podobny alarm LINK wiec "centrala może nie będzie potrzebna?? Zna ktoś się na tym??

Lubie mojego golfika
www.burdek-kop.com

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”