Coś blokuje napęd przy ruszaniu???
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Coś blokuje napęd przy ruszaniu???
Mam pewien problem z golfem ponieważ dzisiaj jak dojeżdzałem do świateł słyszałem lekkie trykanie i tez czułem na nogach. Pomyslałem - przegub, ale po kilku minutach jazdy pod praca jak juz dojechałem i chciałem cofnąć to zaczęło mi blokowac silnik, zaczął się unosić jak delikatnie ruszałem, dopiero jak mocniej ruszyłem to cos popuściło i ruszył itd.
Kończy mi się sprzęgło i podejrzewam że coś tam się sypneło i blokuje mi napęd na kole.
Co wy myślicie o ty bo nie wiem czy kupowac sprzęgło i czy jechać nim do domu żeby cos jeszcze się sypneło np. skrzynia...
Kończy mi się sprzęgło i podejrzewam że coś tam się sypneło i blokuje mi napęd na kole.
Co wy myślicie o ty bo nie wiem czy kupowac sprzęgło i czy jechać nim do domu żeby cos jeszcze się sypneło np. skrzynia...
[b]GTI KR[/b] http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=115190
Mam sprzęgło do wymiany i wymienie tylko chcę się dowiedziec co to może być i czy dojade z pracy do domu bez większych szkód.
Gdy coś się posypało to słoneczko czy łożysko to jechac powoli na jednym biegu czy lepiej nie. raczej i tak spróbuje bo kawałek mam...
Gdy coś się posypało to słoneczko czy łożysko to jechac powoli na jednym biegu czy lepiej nie. raczej i tak spróbuje bo kawałek mam...
na jednym ale wyższym aby obroty nie były zbyt wysokie
a pod domem jak bedziesz na miejscu próbuj ruszać w tył i w przód stawać hamować silnikiem być moze problem ustapił
no ale lepiej dmuchac na zimne
a czy słychc jakieś odgłosy podczas wciskania i puszcania sprzegła
a pod domem jak bedziesz na miejscu próbuj ruszać w tył i w przód stawać hamować silnikiem być moze problem ustapił
no ale lepiej dmuchac na zimne
a czy słychc jakieś odgłosy podczas wciskania i puszcania sprzegła
Ostatnio zmieniony śr gru 10, 2008 13:00 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
hamowałeś biegiem troche? Jak tak to:Cieluś pisze:jak dojeżdzałem do świateł słyszałem lekkie trykanie i tez czułem na nogach
jak sie silnik unosił może byc któraś poduszka tylna (stawiam że pod skrzynią moze).Cieluś pisze:zaczął się unosić jak delikatnie ruszałem
[ Dodano: Sro 10 Gru, 2008 ]
Zazwyczaj silnik da sie ręką podnieść i sprawdzić która poduszka
18K4F inside... RWD car :)
No właśnie cud bo odpaliłęm auto i ruszyłem bez problemu. Do chaty też dojechałem bez problemu i tam wydaje mi się że przez to tak sie stało zę byłom sucho w skrzyni bo cieknie mi z uszczelniaczy, wlałęm olej i jak na razie jest w porządku. Sprzęgło juz leży i czeka na wymiane. jak ściągne skrzynie to zobacze co tam się dzieje.dziejo pisze:i co z tym twoim problemem Cieluś ?????????Cieluś pisze:Tak zrobię, tylko żeby skrzynia przetrwała i żebym do domu dojechał bo ma kawałek...