Elektrody w zbiorniku wyrównawczym płynu chodzącego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Elektrody w zbiorniku wyrównawczym płynu chodzącego
Czesc,
Mam pytanie, czy ktos z Was ćwiczył temat czyszczenia elektrod w zbiorniku wyrownawczym płynu chłodzącego? Mam problem, co rano jak odpalam silnik zaświeca mi sie kontrolka płynu. VW stoi w garażu, wiec nie marznie. Poziom płynu jest idealny zarowno na zimnym jak i rozgrzanym. Macie pomysl jak to ugryźć?
pozdrawiam
Leon
Mam pytanie, czy ktos z Was ćwiczył temat czyszczenia elektrod w zbiorniku wyrownawczym płynu chłodzącego? Mam problem, co rano jak odpalam silnik zaświeca mi sie kontrolka płynu. VW stoi w garażu, wiec nie marznie. Poziom płynu jest idealny zarowno na zimnym jak i rozgrzanym. Macie pomysl jak to ugryźć?
pozdrawiam
Leon
VIN:WVWZZZ1JZ3W159088
mialem to samo, ale po prostu dolalem plynu chlodniczego tak z 1.5 cm powyzej linii MAX. poduszka powietrzna powyzej i tak jest spora, a kontrolka przestala sie zapalac. przypuszczam, ze powyzej maxa elektrody po prostu sa w lepszym stanie, bo wczesniej nie bylo tyle nalewane i nie ma na nich osadu.
pzdr
pzdr
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
I tu nie masz racji nie może być tyle samo gdyż w grę wchodzi rozszerzalność temperaturowa i ciśnienie w układzie. Poziom sprawdza się na ciepłym silniku i nie może być większy niż max. Jak na ciepłym dolejesz do poziomu max to nigdy kontrolka nie zaświeci.odowazonel pisze:Poziom płynu jest idealny zarowno na zimnym jak i rozgrzanym.
-
- Nowicjusz
Alez ja nie pisalem ze jest tyle samo tylko idealnie w obu przypadkach, na rozgrzanym i zimnym.
Slychaj, wziąłem dwa patyczki drewniane takie do szaszłyka. Obwinąłem na dlugości ok 2cm od dolu watą celulozową. Następnie nakleilem naokoło tej nawiniętej waty papier scierny typu 1500 a wieczorem jak juz bylo wszystko gotowe, po prostu wyszorowalem delikatnie elektrody i wszystko jest ok.
mvp pisze:a czym i jak czyściłeś te elektrody?
ja predzej czy później też to musze zrobić :/
Slychaj, wziąłem dwa patyczki drewniane takie do szaszłyka. Obwinąłem na dlugości ok 2cm od dolu watą celulozową. Następnie nakleilem naokoło tej nawiniętej waty papier scierny typu 1500 a wieczorem jak juz bylo wszystko gotowe, po prostu wyszorowalem delikatnie elektrody i wszystko jest ok.
VIN:WVWZZZ1JZ3W159088
-
- Nowicjusz