świece
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
świece
Witam czy mógłby ktoś powiedzieć jakby wyglądałaby jazda przy niedziałającej jednej świecy(lub chwilami niedziałającej) bo coś takiego podejrzewam i nie wiem czy to dokładnie to, golf II 1.6 benzyna bez gazu
Re: świece
nie równo by chodził bo cylinder nie pracowałby wtedyaroarus pisze:Witam czy mógłby ktoś powiedzieć jakby wyglądałaby jazda przy niedziałającej jednej świecy(lub chwilami niedziałającej) bo coś takiego podejrzewam i nie wiem czy to dokładnie to, golf II 1.6 benzyna bez gazu
ja kiedyś miałem podobny problem...brakowało styku na linii kopułka-palec...nie mogłem za nic uruchomic samochodu przy wilgotnym powietrzu. Podobnie będzie z przebijającymi przewodami WN...przy opadach, mgle będzie problem z odpaleniem silnika...będzie łapał na jeden, dwa cylindry po czym będzie gasł...Jeśli tak się nie dzieje przy wilgotnej aurze...to pewnie będzie wina świecy.
Oo vw oO
Witam,
przeczytałem jak kolega wymienił świece i tutaj chciałem zadać pytanie:
również wymieniłem świece i samochód chodził (pracował) ok, ale po dwóch miesiącach coś nie tak, tzn. odpalam wchodzi w obroty pracuje ładnie ale po 20-30 sekundach zaczyna się dławić spadają obroty gaśnie, jeżeli powoli dodaje gazu da się jechać i po przejechaniu 500m - do kilometra jest już ok, praca silnika dobra.
w czasie tego rwania dymi trochę i nie taki zapach z wydechu.
Nie śmiejcie się ale wcześniej wyjeżdżając i zamykając bramę zapach był nawet do zniesienia ale nie teraz.
przeczytałem jak kolega wymienił świece i tutaj chciałem zadać pytanie:
również wymieniłem świece i samochód chodził (pracował) ok, ale po dwóch miesiącach coś nie tak, tzn. odpalam wchodzi w obroty pracuje ładnie ale po 20-30 sekundach zaczyna się dławić spadają obroty gaśnie, jeżeli powoli dodaje gazu da się jechać i po przejechaniu 500m - do kilometra jest już ok, praca silnika dobra.
w czasie tego rwania dymi trochę i nie taki zapach z wydechu.
Nie śmiejcie się ale wcześniej wyjeżdżając i zamykając bramę zapach był nawet do zniesienia ale nie teraz.