Modyfikacja silnika EW ;p

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

latwynick
Nowicjusz
Nowicjusz

Modyfikacja silnika EW ;p

Post autor: latwynick » pn gru 08, 2008 00:56

siemanko
nie wiem czy to dobra kategoria i temat tez pewnie glupi ale nie to jest najwazniejsze :D
mam scirocco silnik EW 1595cm przegladalem sobie z nudow rozne vw i silniki i zobaczylem ze np w golfie 3 jest silnik o tej samej pojemnosci co do centymetra i ciekawi mnie czy to te same bloki czy to zbieg okolicznosci
druga sprawa to ciekawi mnie czy da rade z tego mojego na gazniku zrobic na pelnym wtrysku :D domyslam sie ze to pewnie nieoplacalne i wogole ale z ciekawosci sie chcialem spytac i to samo do jednopunktu bo to widze jzu jest proste sugerujac sie po fotkach
a teraz z laski swojej nie zjedzcie mnie za glupie pytania :D nie znam sie jestem po prostu ciekawy ;p
pozdr

Awatar użytkownika
TAZ
V.I.P.
V.I.P.
Kontakt:

Post autor: TAZ » pn gru 08, 2008 11:33

Jeżeli chcesz więcej mocy to po prostu kup cały silnik z GTI z MK2 i przerzuć. Budowa tego silnika jest identyczna jak silników z scirocco. Cena dobrego 107KM lub 112KM zamknie się w 1200zł, będzie trzeba tylko wpiąć się instalacją elektryczną i zakupić pompe paliwa.

latwynick
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: latwynick » pn gru 08, 2008 12:26

nie tego dotyczylo moje pytanie nie chce wiecej mocy pytanie bylo czysto teoretyczne czy da rade zrobic to o czym pisalem bardziej mnie interesuje zalozenie moze tego monowtrysku ze wzgledu nie na moc tylko na to ze moj gaznik cos nie trybi jak trzeba przerywa i wogole

[ Dodano: 08 Gru 2008 20:15 ]
to co nie znajdzie sie nikt kto mi odpowie?:) interesuje mnie teraz glownie to czy da rade zalozyc taki jednopunkt: http://motoallegro.pl/item485232066_mon ... i_1_6.html do tego silnika jak pisalem EW gaznik 2E2 o ile dobrze pamietam z czym by sie to wiazalo i wogole:) aha 'jednopunkt' i 'monowtrysk' to to samo prawda?:D

[ Dodano: 09 Gru 2008 17:32 ]
uuuu kipesko specjalisci :D

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”