Prosze o konkretne odpowiedzi
RF bez kata - ktory gaznik dac?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Gashkas
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
RF bez kata - ktory gaznik dac?
Bede zakladal gaznik po regeneracji ale zastanawiam sie czy dac oryginalny od RF czy moze od EZ skoro juz kata nie mam? Silniki te poza brakiem kata (EZ) roznia sie troche walkiem rozrzadu a gazniki zasadniczo tylko dysza pierwszego przelotu (w EZ wieksza) i inne parametry ciut odbiegaja od siebie. Ktos jezdzi na zmienionych? Bedzie jakas odczuwalna roznica w jezdzie/spalaniu? Czy praktycznie zadnej?
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Myśle że szkoda fatygi. Różnica dysz, i takze tego że EZ miały odcięcie. Niestety w RF-ce poskąpiono na przekaznik jesli sie nie mylę. Skup się na solidnym wyremontowaniu gaznika bo to jest kluczowe. Ja osobiscie uwazam ze dobrze zrobiony gaznik to juz frajda z jazdy, no i ładne spalanie oczywiscie jak na tamte lata.
Zresztą zawsze byłem ciekaw co bedzie w przypadku wpakowania do 1,6 gaznika z 1,8. Roznica polega na ilosci wtryskiwanego paliwa. EZ i RF maja bodaj ta samą, a 1,8 miały większą!!!.
Zresztą zawsze byłem ciekaw co bedzie w przypadku wpakowania do 1,6 gaznika z 1,8. Roznica polega na ilosci wtryskiwanego paliwa. EZ i RF maja bodaj ta samą, a 1,8 miały większą!!!.
Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 13:35 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Gashkas
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Maćkooo, szkoda fatygi - ale z czym - regeneracja? Pogrzebal bym sam chetnie itp ale nie mam czasu - autko dziennie potrzebne. Po ostatnich probach przywrocenia 2e2 do zycia spalanie wynioslo tylko .... 13 litrow
Obecnie na Weberze przy podobnej jezdzie jest 8,5.
A ilosc wtryskiwanego paliwa wynosi w RF/EZ 1,0 czegos tam, w przypadku 1.8: RH -1,2; GU - 2,3. No i 1.8 maja mniejsze ciut dysze. Nie zalalo by go wtedy czy cos?
Podsumowujac - brac tego do RF? Potrzebuje zeby autko normalnie jezdzilo, sie zbieralo jak powinno i spalanie zeby bylo zblizone do tego ksiazkowego
Czyli odciecie to tylko kwestia przekaznika?Maćkooo pisze:Niestety w RF-ce poskąpiono na przekaznik jesli sie nie mylę
A ilosc wtryskiwanego paliwa wynosi w RF/EZ 1,0 czegos tam, w przypadku 1.8: RH -1,2; GU - 2,3. No i 1.8 maja mniejsze ciut dysze. Nie zalalo by go wtedy czy cos?
Podsumowujac - brac tego do RF? Potrzebuje zeby autko normalnie jezdzilo, sie zbieralo jak powinno i spalanie zeby bylo zblizone do tego ksiazkowego
Ostatnio zmieniony sob gru 06, 2008 21:04 przez Gashkas, łącznie zmieniany 1 raz.
vw - the best drug in the world. more u taste it u get more addicted. dont even try to let it go. u just cant. addictiVWe thing.