Pedał gazu... MK2 1.8 GT

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
outside
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Pedał gazu... MK2 1.8 GT

Post autor: outside » pn lis 28, 2005 22:43

witam... coś się stało z pedałem gazu, a może i z czymś jeszcze.... w pewnym momencie pedał gazu zaczął luźno chodzić i nie odbija do końca... przy wciskaniu coś stuka... gaz nie działa, silnik gaśnie... co to może być?? Sprawdzałem linkę i chyba jest ok... MK2 1.8 GT

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lis 28, 2005 22:54

Może linka przy przepustnicy się wypięła lub przy pedale?

Awatar użytkownika
outside
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: outside » pn lis 28, 2005 22:57

a czy to możw wpływać na odpalanie silnika, czy też na jego gaśnięcie podczas jazdy?? jestem laikiem i zupełnie nie mam pojęcia...

Tomasz Żaguń
Forum Master
Forum Master

Post autor: Tomasz Żaguń » pn lis 28, 2005 23:19

To wogóle linka działa czy nie i może poprostu jest taka bezwładna to może Ci się wypięła sprężyna na przepustnicy która powoduje sprężystość linki gazu.........................Wieeeeeeeeeeem napewno jak masz linkę gazu jak idzie od ściany grodziowej w pancerzu po silniku i pancerz się kończy to widać samą linkę i właśnie w tym miejscu masz pancerz zakończony plastikiem z nacięciami a on ten pancerz przechodzi przez oczko i tam winna być zawleczka która napina linkę aby niemiała luzu.Sprawdż to zabezpieczenie ale myślę że to będzie to.Odpisz pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”