Bosha miałem i to silvera w autku wytrzymieł ze 2 lata później cóś siem stało i padło, przypuszczam że w środku coś się połamało, ale zawsze cóś.czabu pisze:Ja rozumiem o ktore chodzi... Ale przeczytaj jego posta. Napisal, ze w zyciu by ich nie kupil, ale zaraz pisze ze zdecydowana wiekszosc reklamacji wynika z winy instalacji cyt. "Mimo wszystko zdecydowana większość reklamacji jest spowodowana złym stanem inastalacji elektr. w autku". Ja zrozumialem, ze ich wada jest to, ze sa tanie Jesli chodzi o centre, to tez sie wlasnie przymierzam do zakupu i wszyscy mowia CENTRA... Podobno (podobno bo tylko tak czytalem kiedys na p.m.s.) robia albo robili tez jakies aku dla boscha, ktory uchodzi najczesciej za wzor akumulatorow (moim skromnym zdaniem mocno przereklamowany i duuuuuzo za drogi)... Chociaz jenoxy tez w sumie maja dobra opinie... A jesli chodzi o scislosc to centra tez robi budzetowe aku dla supermarketow, ktore sa sporo tansze...
akumulator JENOX - miał ktoś ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
Pozdrawiam
Jasiu II
Kiedyś Mk II 1.6 MADISON i JETTA II 1.8 GT Opel Astra kombi 1.6 16V
Nissan Primera Kombi 2.0 TD
Teraz
Opel Vectra C Caravan 150 KM oraz BMW 316 compact (żony)
Volkswagen Golf GTI Klub Polska #104
Jasiu II
Teraz
prad płynący przez rozrusznik w czasie jego pracy to około 100-150 A (zalezy od modelu, ale jak sie myle to prosze mnie poprawic).
Problem polega na tym ze to co jest napisane na Jenoxie wygląda obiecująco. I rzeczywiście w poczatkowym okresie jego exploatacji nie powinno byc problemów. Wg mnie problem polega na tym ze Jenox szybko traci swoje właściwości. I co z tego ze na poczatku był lepszy od innych akku (a ta lepszość przecież nie powoduje ze auto mniej spala, szybciej jeżdzi itp) jak po roku ma tyle mocy co rozładowany paluszek.
dodam ze egzemplaż który miałem był bardzo wrażliwy na niskie (i to wcale nie najniższe) temp. po około roku urzytkowania.
Problem polega na tym ze to co jest napisane na Jenoxie wygląda obiecująco. I rzeczywiście w poczatkowym okresie jego exploatacji nie powinno byc problemów. Wg mnie problem polega na tym ze Jenox szybko traci swoje właściwości. I co z tego ze na poczatku był lepszy od innych akku (a ta lepszość przecież nie powoduje ze auto mniej spala, szybciej jeżdzi itp) jak po roku ma tyle mocy co rozładowany paluszek.
dodam ze egzemplaż który miałem był bardzo wrażliwy na niskie (i to wcale nie najniższe) temp. po około roku urzytkowania.
- j_jasiu
- Ma gadane
- Kontakt:
No właśnie ile bo mój orginales VW/Audi już też pomału zaczyna dogorywać.Agamek12 pisze:Tzn. ile?deaniel pisze:Dzisiaj stalem sie posiadaczem aku CENTRA PLUS
50Ah 450A
3 lata gwarancji wiec chyba nie jest zle:)
Kosztowal tylko 20zl wiecej niz ten caly Jenox.
Pozdrawiam
Jasiu II
Teraz
Jasiu II
Teraz
2 dni temu kupilem jenoxa do 13i i strasnzie sie zawiodlem aku rozladowany po ogledzinach okazalo sie, ze w jednej z komor elektrody przepalony i brak elektrolitu, wiec wczoraj go zawloklem do serwisu w Realu, gdzie tez go kupilem hm no i wyszedlem jak Zablocki na mydle czekac 2-3 tygodnie na zwrot kasy lub nowy aku no coz zostal mi tylko moj stary i ladowanie go co jakis czas. Dodam, ze w serwisie traktowali mnie jak wroga - doslownie i niestety. Rzucilem katem oka na podloge pod sciana i co widze? 4 sztuki Jenoxa z papierami do reklamacji. Na moje pytanie czy te aku tez sa do reklamacji (oczywicie bylem ciekaw co mi facet powie) bo juz prawie rodzila sie klotnia, ten jakac sie odpowiedzial mi cytuje. "Nie moge Panu udzielic takiej informacji" po czym polozyl moj aku obok tamtych rupieci. Sytuacja byla jasna - wydmuchali mnie, ze az milo na tryfny towar, na calym Realu sie zawiodlem za niemile podjescie do klienta a na Firmie Jenox sie przejechalem. Zreszta czlowiek uczy sie cale zycie na bledach najczesciej. Teraz bede wiedzial, ze takie i inne wazniejsze czesci do auta kupywac tylko w sklepach motoryzacyjnych. Wieksza pewnosc, ze nie kupisz kliencie czegos co jest robione pod "masowke" dla hypermarketow, a Jenoxy sa wlansie tego typu akumulatorami. Reasumujac ODRADZAM i tylko dlatego, ze sam sie spazylem i dlatego, ze widzialem w kacie pod sciana, to co widzialem.
Pozdrawiam
Pozdrawiam