od pewnego czasu zastanawiam sie nad nastepujaca sprawa...Moj golf MK3 2.0 (115KM) 2E staje sie coraz slabszy....Zauwazylem ze od pewnego czasu wydobyc pisku z pod kol mojej bestii

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
ja zmieniałem a raczej założyłem sam tarcze! i jest git!matti6060 pisze:Witam
od pewnego czasu zastanawiam sie nad nastepujaca sprawa...Moj golf MK3 2.0 (115KM) 2E staje sie coraz slabszy....Zauwazylem ze od pewnego czasu wydobyc pisku z pod kol mojej bestiistaje sie problemem,wkreca sie normalnie na obroty puszczam sprzeglo obroty nadal sa dosyc wysokie a tu drobne piskniecie jak z poloneza
jak by chcial a nie mogl...w dodatku dzisiaj gdy holowalem kolege przy zmianie biegu z 2 na 3 po puszczeniu sprzegla i dodaniu gazu obroty wzrosly a auto nie przyspieszylo...Wiec mysle ze czeka mnie wymiana tarczy.... i tu powstaje problem bo nigdy tego nie robilem....Moje pytanie jest takie czy ktos wymienial w 2E owa tarcze??? Jak sie do tego zabrac i na co zwracac uwage???Prosze o pomoc i jakies instrukcje
a nawet w piz....Maćkooo pisze:Często wystarcza wymiana samej tarczy.
Roboty jest sporo, sam tego nie zrobisz bo trzeba zdjac skrzynie. Wg mnie najtrudniej własnie wyjąć skrzynie, no i duze jest roboty bez kanału.
Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 51 gości