Podswietlenie tablicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Podswietlenie tablicy
Czy mozna legalnie jezdzic bez podswietlonej tablicy??? Gdzie biegnie kabel z tylnego podswietlenia tablicy rejstracyjnej do przodu samochodu bo sprawdzalem zarowki dzialaja i wydaje mi sie ze to bedzie gdzies kabel zgity lub przerwany nawet nie wiem czy wczesniej swiecil
.
Nie wiem jak jest w mk IV ale w mk II/mkIII zazwyczaj kable przecierają sie w miejscu dzie przechodzą z klapy do nadwozia, pod takim gumowym rękawem. Jeżeli w mk IV jest podobne rozwiązanie to ja bym sprawdził tam w pierwszej kolejności. 
upps, nie skumałem ze mk4 ma tablice w zderzaku
no cóż nie myli sie ten co nic nie robi 
upps, nie skumałem ze mk4 ma tablice w zderzaku
Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2008 14:52 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
- Qto
- _

- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
NIE, przepisy wyraźnie mówią że musi być oświetlenie tablicy rejestracyjnej (z tyłu oczywiście). Nie przejdzie przeglądu jak diagnosta się uprze.kris60 pisze:Czy mozna legalnie jezdzic bez podswietlonej tablicy???
Te lampki często się brudzą do tego stopnia że na żarówkę nie idzie prąd. Wyciągnij lampkę i sprawdź czy na wtyczce masz + i - (nie zapomnij zapalić świateł przy sprawdzaniu). Jeżeli jest prąd to przeczyść lampki i będzie git. Jak nie ma to sprawdź drugie końce tych kabli...kable do tych lampek idą od lewej tylnej lampy. sprawdź czy tam jest wszystko ok. Jak tam jest wszystko git to chyba nie obejdzie się bez ściągania zderzaka.
Ostatnio zmieniony czw gru 04, 2008 14:46 przez Qto, łącznie zmieniany 1 raz.