[MK2] przekładka foteli i kanapy z mk4
Moderatorzy: QQxQ, G0 Karcio, VIP
[MK2] przekładka foteli i kanapy z mk4
J.w.. chciałbym wiedzieć jak wygląda sprawa swapu foteli i kanapy z golfa 4 do 2, z tego co wiem to w fotelach to tylko kwestia przespawania spodu od mk2 .. a jak jest z kanapą?? dużo rzeźby??? i czy trzeba rzeźbić kanapę czy golfa.. Szukałem podobnego tematu ale nic nie znalazłem
hmm najlepiej sprawdź sam, mi sie wydaje ze od 4 sa szersze no i pewnie inaczej mocowanko, ale do zrobienia
a przod to oczwyiscie szyny od 2 przespawac
a przod to oczwyiscie szyny od 2 przespawac
viewtopic.php?f=87&t=592196 NAJTAŃSZY PROJEKT W POLSCE!! 1500 PLN PROJEKT!!
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
https://www.facebook.com/1500plnprojekt/
viewtopic.php?f=88&t=428497 Moje kochane EX cabrio
- DanioWroclaw
- Nowicjusz
- Kontakt:
Witam. Ja to robiłem i mam w swojej MKII. Fotele to trochę roboty tzn: przesunięcie zewnętrznej stopke do środka w obu fotelach tak aby uzyskać rozstaw taki jak w mkIV, wycinamy z foteli (oryginalnych) płozy i adaptujemy do foteli z mkIV, wycinamy przedni uchwyt fotela z karoserji i zastępujemy go wspawanym w to miejsce kontownikiem w którym wiercimy dwa otwory do montażu przedniej płozy i fotele mamy z głowy. Tylna kanapa jest znacznie prostrza pasuje szerokością. Do montażu siedzisk zastosowałem uchwyty z wajchy od foteli przednich (taka blaszka koloru złotego z dwoma otworkami z plastikową tulejką) cztery sztuki które przykręciłem do blach która biegnie pod fotelami. Oparcie trzeba dorobić trzy blachy z otworami aby zrobić zawias + wygięty pręt do zatrzasków u góry oparcia i tyle. Jak będe w garażu porobie fotki. Pozdrawiam miłej zabawy.
[ Dodano: 02 Lut 2009 00:19 ]
Witam mam pare zdjęć tylnej kanapy od MkIV w MkII:
To uchwyt do bocznego zawiasu 3 sdjęcia muszą być dwa
zatrzask do oparcia również dwie sztuki
zawias środkowy
uchwyty stelaża siedziska 2 zdjęcia
i kanapa gotowa. Pozdrawiam] P.S. przepraszam za jakość robione telefonem
[ Dodano: 02 Lut 2009 00:19 ]
Witam mam pare zdjęć tylnej kanapy od MkIV w MkII:
To uchwyt do bocznego zawiasu 3 sdjęcia muszą być dwa
zatrzask do oparcia również dwie sztuki
zawias środkowy
uchwyty stelaża siedziska 2 zdjęcia
i kanapa gotowa. Pozdrawiam] P.S. przepraszam za jakość robione telefonem
Ostatnio zmieniony pn lut 02, 2009 01:37 przez aawf, łącznie zmieniany 3 razy.