Blokowanie koła przy hamowaniu w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
aaaaa
Blokowanie koła przy hamowaniu w mk2
Mam problem z mk2 1,3. Przy mocniejszym nacisnieciu na hamulec na sliskiej nawierzchni ( snieg czy deszcz ) prawe przednie kolo sie blokuje. Wymienilem caly zacisk oraz tarcze ale bez efektu. Moze ktos podpowie?
- Paweł Marek
- V.I.P.

Re: Blokowanie koła przy hamowaniu w mk2
Może pora zająć się hamulcem w kole lewym, bo może z nim coś nie tak (oczywiście mam nadzieje że gdy piszesz blokuje to chodzi o zablokowanie na czas wciśniecia hamulca, czy tak???aaaaa pisze:Mam problem z mk2 1,3. Przy mocniejszym nacisnieciu na hamulec na sliskiej nawierzchni ( snieg czy deszcz ) prawe przednie kolo sie blokuje. Wymienilem caly zacisk oraz tarcze ale bez efektu. Moze ktos podpowie?
-
aaaaa
-
fibolek
na śliskim ma Ci zablokować koła przy mocnym depnięciu, może byś tak odpowietrzył układ na początekaaaaa pisze:Obie tarcze i oba zaciski na obu kołach byly wymienione i bez efektu. A jak sprawdzic które kolo jest ok, czy to co blokuje czy to co nie blokuje
Ostatnio zmieniony ndz lis 27, 2005 22:47 przez Adamtd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.

-
aaaaa