Blokowanie koła przy hamowaniu w mk2
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Blokowanie koła przy hamowaniu w mk2
Mam problem z mk2 1,3. Przy mocniejszym nacisnieciu na hamulec na sliskiej nawierzchni ( snieg czy deszcz ) prawe przednie kolo sie blokuje. Wymienilem caly zacisk oraz tarcze ale bez efektu. Moze ktos podpowie?
- Paweł Marek
- V.I.P.
Re: Blokowanie koła przy hamowaniu w mk2
Może pora zająć się hamulcem w kole lewym, bo może z nim coś nie tak (oczywiście mam nadzieje że gdy piszesz blokuje to chodzi o zablokowanie na czas wciśniecia hamulca, czy tak???aaaaa pisze:Mam problem z mk2 1,3. Przy mocniejszym nacisnieciu na hamulec na sliskiej nawierzchni ( snieg czy deszcz ) prawe przednie kolo sie blokuje. Wymienilem caly zacisk oraz tarcze ale bez efektu. Moze ktos podpowie?
na śliskim ma Ci zablokować koła przy mocnym depnięciu, może byś tak odpowietrzył układ na początekaaaaa pisze:Obie tarcze i oba zaciski na obu kołach byly wymienione i bez efektu. A jak sprawdzic które kolo jest ok, czy to co blokuje czy to co nie blokuje
Ostatnio zmieniony ndz lis 27, 2005 22:47 przez Adamtd, łącznie zmieniany 1 raz.
- Paweł Marek
- V.I.P.