Jak podlaczyc zegary i MFA
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Drifter
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Jak podlaczyc zegary i MFA
witam, mam problem, mam zegary z obrotomierzem i manetki z MFA i mam takie pytanie gdy załoze licznik z obrotomierzem i do tego dodam przekazniki zespolone to co napisalem powyzej MFA to czy bedzie mi chodzilo np spalanie i reszta tych rzeczy ktora jest wyswietlana na tym malym wyswietlaczku w liczniku?? jezeli nie to powiedzcie co mam zrobic zeby pokazywał mi przynajmniej spalanie??
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
liczni nie wystarczy ze bedzie z obrotomierzem. Musi miec tez MFADrifter pisze:gdy załoze licznik z obrotomierzem
instrukcje są w FAQ "montaż mfa" sie temat nazywałczy jakoś tak
[ Dodano: Wto Gru 02, 2008 16:58 ]
przełączniki zespoloneDrifter pisze:przekazniki zespolone
[ Dodano: Wto Gru 02, 2008 16:59 ]
jeśli by być dokładnym to podiśnienie jest "brane" z kolekora ssącego. To podcisńenie w tym mijscu mówi nam o spalaniu. Podcisnienie "nabite" do serwa nie ma nic do spalania.blazejm pisze:do rurki która idzie do serwa hamulców
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
dokladnie
zresztą na przewodzie podciśnienia do serwa ham. powien byc zawór zwrotny z wolnym ale zaślepionym króćcem własnie np do podpięcia wężyka od spalania do MFA. Krócieć ten jest między zaworem a kolektorem a nie miedzy serwem a zaworem i tak to powinno wyglądać żeby pracowało prawidłowo. Oczywiscie znajać życie to mozesz miec i tak złe spalania na wyświetlaczu ale to temat na inną rozmowę (częste usterki tego ustrojstwa w zegarach fałszują spalanie)
zresztą na przewodzie podciśnienia do serwa ham. powien byc zawór zwrotny z wolnym ale zaślepionym króćcem własnie np do podpięcia wężyka od spalania do MFA. Krócieć ten jest między zaworem a kolektorem a nie miedzy serwem a zaworem i tak to powinno wyglądać żeby pracowało prawidłowo. Oczywiscie znajać życie to mozesz miec i tak złe spalania na wyświetlaczu ale to temat na inną rozmowę (częste usterki tego ustrojstwa w zegarach fałszują spalanie)
- Drifter
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
blazejm pisze: Podłącz też czujnik temp. oleju i powietrza, tanie są a potrafią się przydać:)
czyli zegary musze miec MFA jak ja mam poznac ze maja?? a te czujniki mowisz tanie sa gdzie je moge dostac, za ile mniej wiecej i gdzie mam je umiescic a potem podlaczyc zeby wszystko chodzilo, i do tego musza byc rowniez przelaczniki zespolone z MFA czyli z tym bocznym przelacznikiem ktory znajduje sie na wycieraczkach ??
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
tak muszą byc tez manetki MFA, ale zaraz dostaniesz prawdopodobnie OSTRZEŻENIE od admina forum bo ja Ci podałem gdzie to wszystko jest napsiane a ty dalej wypytujesz czyli łamiesz regulamin.Drifter pisze:do tego musza byc rowniez przelaczniki zespolone z MFA czyli z tym bocznym przelacznikiem ktory znajduje sie na wycieraczkach ??
DZIAŁ FAQ i jest o tym temat. Nie jesteś pierwszy co chce dołożyć MFA tylko pewnie 600tny, wiec daruj Nam pisanie w kółko o tym samym.
zegary MFA to mozesz wpisac w allegro i uzyskac odpowiedz w 15 sekund ale masz juz
o tak wyglądają, różcnice widać gołym okiem
Schemat podłączenia jak i pinout zegarów znajdziesz też w tym temacie w faq.
[ Dodano: Wto Gru 02, 2008 17:40 ]
w takim przypadku bardziej denerwowały by mnie chyba słabe osiągi silnika niż błędne spalaniemate64 pisze:Często "lewe" powietrze pod uszkodzoną np podstawka monowtrysku fałszuje spalanie.
Ostatnio zmieniony wt gru 02, 2008 18:41 przez sas_gti, łącznie zmieniany 2 razy.
Jak kupiłem swojego to miał rozerwana dosyć mocno rozerwaną podstawkę monowtrysku. Ciągnął świetnie o dziwo, a niepokojące było wysokie spalanie i wskazania MFA na drodze w granicach 2-3 litrów na 100.sas_gti pisze:w takim przypadku bardziej denerwowały by mnie chyba słabe osiągi silnika niż błędne spalanie
Osiągi były badzo dobre wtedy
Ostatnio zmieniony wt gru 02, 2008 18:51 przez mate64, łącznie zmieniany 1 raz.
Podpis uległ awarii spróbuj później :)
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.
Podpis uzyskał aprobatę YGD i może być umieszczany.