Nie chce odpalic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ale po pewnym czasie ołów się utlenia i mosiądz też patyną pokrywa klemy i ci stworzy taką warstewkę nieprzewodzącą i lipaBiały pisze:Ale ja już tak jeżdze od miesiąca bo nie mam czasu zmienić klemy. I jakoś cały czas było dobrzeflatron316 pisze:Jakby to szczotki były to by ci bendix stukałBiały pisze:Ale jak normalnie gra sobie radio i świecą światła krutkie jak i długie to raczej nie klema, bo jak by to była klema to chyba by nie świeciły ale nie wiem Jutro znajomy rozbierze ten rozrusznik i popatrzy, napewno to szczotki
[ Dodano: Nie Lis 27, 2005 16:02 ]
Stukałem lekko młotkiem ale to nic nie dało
Spróbuj z tą klemą bo trochę prądu po niej płynie
flat
możesz je też poczyścic szczotką stalową (styk) i wtedy spróbuj ale zobacz z tym kablem cienkim na krótko
flat
młotkiem go a potem odpadną magnesy i mozemy go wywalić juz takich widziałem co z młotkiem do samochou ...guli pisze:Jeżeli rozrusznik nie kręci wogóle to najprawdopodobniej zawiesił Ci się elektromagnes. W takim przypadku zazwyczaj wystarczy delikatnie stuknąć go młotkiem.Biały pisze:Przekręcam stacyjkę, kontrolki normalnie się świecą jak zawsze, chce odpalić i nie ma reakcji
zadowolony właściel :):)
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Nie wpędzaj sie w koszty odrazuBiały pisze:Sprawdzałem czy wogóle prąd dochodzi do rozrusznika, i dochodzi taki mały jak z bateri Oj chyba mój stary akumulator VARTY umarł. Jutro kupie nowy i mam nadzieje że będzie dobrze
Najpierw klema a aku podładuj
To nie czary jak z aku do rozrusznika ci nie idzie z powodu złej klemy to myślisz że z alternatora do aku szedł prąd ? Fizyki nie oszukasz
Kleme zmień aku podładuj i wtedy sprawdż -no chyba że masz kasy za dużo.
pozdro flat
No dobra Wiesz jak to się mówi jestem w gorącej wodzie kąpany. Jutro założe te nowe klemy Pieniążków nie mam za dużo, ale akumulator i tak musze wymienić bo ten to padaka
[ Dodano: Nie Lis 27, 2005 19:32 ]
Jeszcze jest taki myczek Czy to możliwe że przez słaby akumulator niskie obroty gówniano chodzą i się dusi silnik, dopiero jak pogazuje z minutke to dobrze chodzi? A jak jest zimny silnik to ładnie odpala i elegandzko chodzi. Dodam ze mam taki akumulator ze jak będa drzwi otwarte przez np. 10 min i światełko w środku się będzie świeciło to już nieodpale Golfika bo akumulator siądzie. głupie 10 min!!! ;(
[ Dodano: Nie Lis 27, 2005 19:32 ]
Jeszcze jest taki myczek Czy to możliwe że przez słaby akumulator niskie obroty gówniano chodzą i się dusi silnik, dopiero jak pogazuje z minutke to dobrze chodzi? A jak jest zimny silnik to ładnie odpala i elegandzko chodzi. Dodam ze mam taki akumulator ze jak będa drzwi otwarte przez np. 10 min i światełko w środku się będzie świeciło to już nieodpale Golfika bo akumulator siądzie. głupie 10 min!!! ;(
- flatron316
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
-
- Ma gadane
E to jak masz taki aku, to nie ominie CIę wymiana, zima idzie, niskie temperatury, to on padnie sam z siebie, i bedizesz pychał autko, a co do niedoładowania, to zrób sobie porządek z tymi klemami, i porządnie je oczyść(albo najlepiej wymień, one kosztują grosze), bo przez takie niedbalstwo przyspieszasz śmierć swojej małej elektrowni .
Re: Już się ku..a najeżdził :\
Miałem to samo pod CPNem też nie chciał już zakręcić.Zaśniedziałe były przewody do rozrusznika,też byłem zdziwiony że tak nagle przestał kręcić.Teraz regularnie raz na pół roku czyszczę szczotą profilaktycznie.