[MK4] PROBLEM woda w środku po prawej stronie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] PROBLEM woda w środku po prawej stronie
Witam,
zaczela sie nieciekawa pogoda i co sie okazalo w mojej czworeczce po rpawej stronie zrobila sie kałuża zarowno sprzodu jak i z tylu
Czy ktoś mzoe mi pomoc zdiagnozowac co mzoe byc przyczona (gdzie to cieknie) ????
zaczela sie nieciekawa pogoda i co sie okazalo w mojej czworeczce po rpawej stronie zrobila sie kałuża zarowno sprzodu jak i z tylu
Czy ktoś mzoe mi pomoc zdiagnozowac co mzoe byc przyczona (gdzie to cieknie) ????
podepnij vaga !szycho pisze:Czy ktoś mzoe mi pomoc zdiagnozowac co mzoe byc przyczona (gdzie to cieknie) ????
to oczywiście żart ale co dokładnie oznacza "po prawej stronie" - masz na myśli podłogę po stronie pasażera ?
od kiedy masz to auto i czy wcześniej przy opadach deszczu też występował ten problem ?
- bartos 2008
- Mały gagatek
jeśli masz wodę podczas postoju to sprawdź czy masz dobrą uszczelkę pod filtrem kabiny. u mnie to było przyczyną dostawania się wody do środka! mówią też o nieszczelności szyby ale o tym nic więcej nie wiem... \
rozkręć filtr kabiny i zobacz uszczelkę!
rozkręć filtr kabiny i zobacz uszczelkę!
[img]http://images48.fotosik.pl/34/7a8361a264f9111a.jpg[/img]
pozdrowionka
pozdrowionka
ello mam tensam problem w II wina jest uczelka a dolkadnie zle dopasowana uszcelka zewnetrzna tzn nie dociska do karosazu i wlewa sie woda pod nia pozniej przez podszybie otworem do konserwaci cieknie do wnetrza recepta bylo zalilikonowanie szcelin mniedzy uszcelka a karoseria narazie dziala
ale uszcelka pod wlotem powietrza do nawiewu tagrze moze byc przyczyna
ale uszcelka pod wlotem powietrza do nawiewu tagrze moze byc przyczyna
Kolego zmaczenie ma też przeszłość auta, to znaczy czy auto miało jakąś przeszłość wypadkową i czy ktoś nie zawalił sprawy z kanałami odpływowyni podczas napraw blacharsko lakierniczych. Powodem problemów z wodą może być też źle wykonany montaż szyby czołowej (o ile była wymieniana). Muśisz poprostu trochę casu poświęcić a napewno znajdziesz miejsce którym woda dostaje się do środka.
Auto jest bogiem a prędkość nałogiem, turbo podstawą a nitro zabawą!