Kilka w jednym, spryskiwacz, wycieraczki, sonda.

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
-pawlo111
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: -pawlo111 » ndz lis 30, 2008 04:04

kyniuwlkp pisze:4. Mam instalacje LPG 1 generacji i mam pytanie czy niebieski czujnik ma jakiś wpływ na jej prace? Tzn spalanie obroty?
ja miałem pproblemy z obrotami od dawna, spadały auto gasło. Kupiłem nowy reduktor i jak ręką odjął. Chłopaki radzili regeneracje ale 100% powodzenia nie dawali i dobrze zrobilem. Wczesniej jezdzilem na regulacje, chciałem zakladać komp i krokowca a teraz mam super i nie ważne czy ciepło czy zimno. Tak że jak jest stary reduktor to kup nowy i smigaj bez problemów

mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 30, 2008 10:57

1. jeśli jeszcze tego nie zrobiłeś - rozbierz silnik, znajdziesz tam trybki i blaszki stykowe, wyczyść i nasmaruj wazeliną. Mogą t3eż być skorodowane tulejki w blkasze karsoerii w których oś dźwigni wycieraczek chodzi, może się zacierać, też do wyczyszczenia.
3 znajdziesz szukajką na dziele LPG - było wielokrotnie
4. bardzo niewilekie, ponieważ nie dochodzi do rzeczy najważniejszej w saniu - czyli wzbogacania mieszanki, ale nieznacznie może podnosić obroty
5. Lovato. Prawdziwy emulator ci zbędny. Poczytaj na dziale LPG o emulacji sondy lambda w RP. Może zakupiłeś komplet - czyli komputerek plus silnik krokowy plus włącznik - to miałoby sens przerobić na II- generację.
A może kupiłeś zwykły przekaźnik od resetowania ECU albo do odcinania wtrysków? Podaj symbol lub jakiś link do tego urządzonka

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » ndz lis 30, 2008 14:13

urządzonko owszem, ale Twój Golf zadowoli się podaniem na kabel sondy masy podczas pracy na LPG, z pomocą byle jakiego przekaźnika za kilka zeta. Trzeba już było sobe zafundować pełną drugą generację. Każdy nowy komputerek LPG ma już " w sobie" odpowiedni emulator - w tym możliwość zwarcia kabla sondy do masy

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn gru 01, 2008 19:40

sprawdziłeś czy nie skorodwały te łożyska wycieraczek w podszybiu? Może bardzo ciężko mają.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”