falujące obroty
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
falujące obroty
silnik 1.4 16V, jak w temacie, nie zawsze ale czasem silnik wbija na 2 tys obr i utrzymuje sie tak, silnik po remoncie glowicy, wyczyscilem przepustnice, poprawy brak
- Hans-Hans
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Hm głowicy sie nie sciąga w 60 sek . Wtyczki kolektory jest tego troche . Sprawdz sobie wszystkie wtyczki kable i całe uzbrojenie głowicy czy cos nie wygląda podejrzanie a potem to tylko VAG pozostaje zbyt dużo elementów do sprawdzania .
[ Dodano: 22 Lis 2008 23:24 ]
Jesli położysz ręke na silnik to obroty leko falują
[ Dodano: 22 Lis 2008 23:24 ]
Jesli położysz ręke na silnik to obroty leko falują
mam ten sam silnik i podobne objawy.
Zawsze wygląda to tak:
- na zimnym silniku gdy przejade kilkase metrów, wyłaczego i po chwili chce włączyc, to nie zaskakuje i chwile musze pokrecic rozrusznikiem albo dodac gazu i dopiero odpala,
- obroty skacza do 2300 i tak sie utrzymuja przez kilkaset metrów jazdy. Potem wszystko jest ok.
co za cholerstwo sie dzieje?
Zawsze wygląda to tak:
- na zimnym silniku gdy przejade kilkase metrów, wyłaczego i po chwili chce włączyc, to nie zaskakuje i chwile musze pokrecic rozrusznikiem albo dodac gazu i dopiero odpala,
- obroty skacza do 2300 i tak sie utrzymuja przez kilkaset metrów jazdy. Potem wszystko jest ok.
co za cholerstwo sie dzieje?
Mam podobny problem w ostatnim czasie. Tylko u mnie objawia się on tym , że obroty skaczą gdy auto jest na luzie. Z prawidlowych 800-900 na 1200 . Nie dodaje gazu a one rosna i sie utrzymuja przez kilka sekund , pozniej opadaja i za jakis czas znowu same skacza . Nie wiem co to jest , i prosze o pomoc jak temu zapobiec.