Tunel środkowy golf IV
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
to była ramka środkowa teraz chodzi mi o tunel środkowy (tak gdzie jest popielniczka i zmiana biegów)Oli pisze:o to samo pytasz tu http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=201020
Więc nie ma w tym żadnej filozofiszczep2008 pisze:witam w jaki sposób rozmontować przedni tunel środkowy w golfie IV ?
- bierzesz klucze (torxy, na takie są fabryczne śrubki)
- odktęcasz w miejscu kolo nóg po obu stronach i na wysokości lewarka zmiany biegów ( po bokach, 4 śróbki w sumie)
- otwierasz popielniczke, wysiągasz wkład i odkręcasz śrubkę ktura tam jest. Wysiągasz popielniczkę odpychając ją do przodu ( aż wyskoczy z zaczepów ) i wyciągasz ja, odpinając kostkę.
- zdejmujesz mieszek skrzyni biegow (wyszarpując do góry od strony ręcznego)
- i wyciągasz tunel do góry i do siebie.
No to chyba wszystko .
[url]viewtopic.php?f=89&t=438300[/url]
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
...jeszcze jest druga część tunelu
trzyma się na dwóch śrubkach pod tylną popielniczką. Otwierasz popielniczkę i wysuwasz uchwyt na kubki, pod popiałką są dwa otwory a w nich śrubki. Żeby zdjąć cały plastik podciągnij ręczny tak wysoko jak się da, wtedy będzie łatwiej. Musisz jeszcze wypiąć wtyczkę od przycisku do otwierania wlewu paliwa.
trzyma się na dwóch śrubkach pod tylną popielniczką. Otwierasz popielniczkę i wysuwasz uchwyt na kubki, pod popiałką są dwa otwory a w nich śrubki. Żeby zdjąć cały plastik podciągnij ręczny tak wysoko jak się da, wtedy będzie łatwiej. Musisz jeszcze wypiąć wtyczkę od przycisku do otwierania wlewu paliwa.
- DjCobretti
- Ma gadane
Ja dzisiaj zdejmowałem tunel ponieważ zabrałem się za czyszczenie plastików z tej brzydkiej gumy. Tunel przedni troche nie pasował do tunelu tylnego i chciałem to poprawić, okazało się ze przy wyjmowaniu odpadł jeden zaczep oraz wykruszyły się te plastikowe tuleje i teraz to już wogóle nie pasuje jedno z drugim. Co radzicie??