Niewchodzące biegi

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Maajoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Niewchodzące biegi

Post autor: Maajoo » wt lis 25, 2008 22:05

Pod drążkiem zmiany biegów pękła mi sprężynka i myślałem ,że dlatego nie wchodzą mi biegi , ale po włożeniu drążka w tą kulke bez sprężynki , pod maską widać ,że rusza się jakiś drąg do skrzyni biegów i powinnien się wrzucić jakiś bieg. Co mogło się stać?

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » śr lis 26, 2008 00:00

Zobacz czy nie masz luzów na wybieraku, niech ktoś rusza Ci lewarkiem lewo-prawo góra-dół, a sam patrz pod maskę. Wtedy zobaczysz czy to jakiś luz, czy poprostu któryś plastik pękł.

Maajoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Maajoo » śr lis 26, 2008 17:16

wcześniej własnie mi tak kolega ruszał i jest tam drobny luz ,a tak wygląda sytuacja pod drążkiem http://www9.zippyshare.com/v/36402077/file.html i wydaje mi się ,że mimo wszystko jak się rusza drążkiem jakiś bieg powinien wejść ,a tu nic. Czy jak kupie zestaw naprawczy i go zamontuje to będą chodzić te biegi? bo jeżeli to tylko zestaw naprawczy to było by dobrze ,a jeżeli cała skrzynia to musze sprzedać samochód ;/

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » śr lis 26, 2008 18:17

Te zestawy nie są drogie, załóż i sprawdź co się będzie działo, bo faktycznie nieciekawie to zdjęcie wygląda - może to akurat to. To że się wodziki ruszają o niczym nie świadczy bo one muszą znaleźć się w ściśle określonej pozycji, jeśli coś jest nie tak biegi nie wejdą więc nie martw się na zapas.

Maajoo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: Maajoo » czw lis 27, 2008 20:59

Czy oprucz tego ,że trzeba zamontować ten zestaw naprawczy to taki http://www10.zippyshare.com/v/38263441/file.html luz pod maska od drążka do skrzyni ma znaczenie ?

Awatar użytkownika
kwietek
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: kwietek » czw lis 27, 2008 22:17

ma i to dość spore, kumplowi przez luz pod maską żaden bieg nie chciał wejść (choć sam luz nie był bardzo widoczny). Zestaw naprawczy wybieraka za 50zł sprawił że biegi chodzą jak w nówce.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”