ABS VW Golf IV 1,8T GTI

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
dawidpap
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

ABS VW Golf IV 1,8T GTI

Post autor: dawidpap » czw lis 27, 2008 17:47

Witam zmieniłem mojego mk3 na mk4 GTI i mam z nim mały problem a mianowicie ABS nie działa, czytałem na forum podobne tematy ale nie ma takiego przypadku jak w moim...
Przy odpaleniu silnika kontrolka ABS pali sie i po chwili gaśnie, jeśli pojadę autem bardzo powoli to kontrolka ta cały czas jest zgaśnięta i jak w danym momencie zahamuje to ABS przez tą chwile zadział ale wtedy kontrolka sie zapali i ABS nie będzie działał. jeżeli zgasze silnik i odpale to znowu to samo przez chilę ABS działa do pierwszego hamowania....POMOCY
Byłem już u kilku mechaników i każdy sie wymądrza ale nikt tego nie może naprawić.
Auto było podłączone pod kompa i wyskoczył błąd- mechanik stwierdził że pompa jest ok tylko zanika prąd w dojściu do pompy... podobno jakiś kabel czy kostka może być zaśniedziała...

[ Dodano: 27 Lis 2008 16:51 ]
i jeszcze jedno pytanko czy ktoś z okolic Starogardu, Tczewa , Gd , posiada takie auto jak ja chciałbym popytać o kilka rzeczy, nie wiem np gdzie mogę pojechać żeby sprawdzić stan auta a mianowicie turbo,silnik, skrzynia, sprzęgło itp
jak co to proszę o kontakt na gg mój nr 4638317

Awatar użytkownika
sas_gti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: sas_gti » czw lis 27, 2008 17:59

dawidpap pisze:Auto było podłączone pod kompa i wyskoczył błąd- mechanik stwierdził że pompa jest ok tylko zanika prąd w dojściu do pompy... podobno jakiś kabel czy kostka może być zaśniedziała...
trzeba było zanotować na który styk nie dochodzi prąd i przejrzeć jego cały obwód. Faktycznie albo gdzieś coś nie styka albo sterownik wadliwy. Najprościej jakbyś go na chwilę podmienił ze sprawnym.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”