Uszczelka do przedniej szyby
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Uszczelka do przedniej szyby
Czy da sie wymienic sama uszczelke w przedniej szybie Golfa 3? Jak tak to jakie sa jej koszty?
A moze da sie to jakos zakleic, bez zbednych kosztow i czym. (uszczelka jest spekana)
Z gory dzieki za informacje.
A moze da sie to jakos zakleic, bez zbednych kosztow i czym. (uszczelka jest spekana)
Z gory dzieki za informacje.
W MKIII szyby przednie są klejone przynajmniej te wersje które posiadaja Airbag-i. Jesli u Ciebie jest uszczelka (dziwne ale mozliwe) i masz z nia problem czyli cieknie co do środka woda to ja bym wymienił. Koszty nie powinny byc duze jeśli chodzi o samą uszczelake a co do robocizny to nie wiem. Wartozobaczyć czy uszczelak jest mocno popekana i czy wymaga wyniany. Może byc sparciała tylko z zewnatrz na niewielką głebokość wyniku oddziałwania promieni slonecznych .
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
- Paweł Marek
- V.I.P.
- Paweł Marek
- V.I.P.
Nie da rady raczej. Chyba żeby jakoś dokleić, wyrównać silikonem faktycznie ale tak żeby do szyby nie przykleić. Sam brzeg jest z innego materiału jak cała osłona - to jakaś guma zespolona z plastykowa osłoną. W moim GTI które jest Włoch cay ten uszczelniający brzeg popękał pewnie od gorącego włoskiego słoneczka. Odłamałem to na całej długości i lepiej wyglada. Raczej nic tam nie zaleje - szparka jest mała. W Vento ktore mam z Niemiec guma jest ok.(mimo 13 lat)
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
nie ma jak to małe szparkiPaweł Marek pisze:szparka jest mała
Podepne sie pod temat bo mi w mkII cieknie
Tylko ze u mnie jest taki problem ze uszczelka odeszła od dachu a pod spodem jest zajbiście dużo rdzy prawie na całej długosci no i leje sie do srodka prawie ze ciurkiem. Orientujecie sie ile moze wyniesc taka uszczelka i ile by mnie skroili w jakims warsztacie za wyczyszczenie tej rdzy zaszpachlowanie tych ubytków i pomalowanie pod kolor do wysokości szyberdachu??
[img]http://images22.fotosik.pl/25/4dfe2cbdc7fe3131.jpg[/img]
[you]
[you]
nyjger96, wiesz wszystko wygląda, że chodzi Ci o podszybie - jeśli tak to wymiana na nowe lub prawie nowe w całości, lub możesz podziałać tak jak pisze Ci Paweł Marek,
kotem, a Ty to zacznij od rdzy, bo sama uszczelka to mało. Trudno powiedzieć ile Cie to wyniesie, bo tej rdzy nie widziałem, najlepiej odwiedź jakiegoś przyzwoitego blacharza i zapytaj
kotem, a Ty to zacznij od rdzy, bo sama uszczelka to mało. Trudno powiedzieć ile Cie to wyniesie, bo tej rdzy nie widziałem, najlepiej odwiedź jakiegoś przyzwoitego blacharza i zapytaj