agrala pisze:masz racje ze h\jak go odepniesz to powinien wtedy grzac
masz czujnik z 4 pinamni czy taj jak w starej wersji 2 czujniki 2 pinowe?
rozne kolory oznaczaja rozne czujniki - czarny od wskaznika, niebieski od komputera, czerwony od podgrzewania paliwa w benzyniaku (pisze tu o czujnikach 2 pinowych)
Umnie jest czujnik na 4 piny... stary ktory nie pokazywal na desce ile ma stopni silnik byl zolty wymienilem go na zielony jak juz pisalem tak mi dali ;/ ale dzis kupilem zołty na 4 piny za 45 zl :] ale wstawialem go na cieplym silniku wiec nie wiem czy zalacza siwiece po nocy rano sie okaze chyba ze teraz jak postoji 2 godziny...
Aha dzis rano odpielem kostke od czujnika i tak jak mowilem grzal normalnie swiece i bez problemu odpalil na 1 dotyk pochodzil troche i podpielem spowrotem ale to sie mija z celem jak caly czas mam tak robic ;P dlatego kupilem drugi... a jak czujnik jest ok to co wtedy panowie jak sadzicie ?
AA panowie nie bede zakladal nowego postu nie chce zasmiecac...
przy okazji zapytam sie o moj olej... mam zalany shell helix super 15W40 nie stety niewiem jaki byl zalany przed sprowadzeniem auta brak jakich kolwiek informacji na ten temat... problemy jakie mam to: głośno chodzi, i kosmicznie zjada olej jak dla mnie nie powinien tyle zjadac... jechalem do niemiec 1500 km w dwie strony caly czas autostrada i jak sprawdzilem olej na drugi dzien to musialem dolac az caly litr i jeszcze troszke i dopiero
bylo po srodku miedzy max a min... prozba moja jest taka doradzcie mi jaki olej mam zalac bo nie krew zaleje auto nie jest butowane za mocno... 96r.
dzieki wszystkie sugestje sie przydadzą pozdrawiam
pozdrawiam i dzieki