Zaslepka spryskiwacza VW BORA 1,9 TDI (ASZ)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
mirdek
Mały gagatek
Mały gagatek

Zaslepka spryskiwacza VW BORA 1,9 TDI (ASZ)

Post autor: mirdek » pn lis 24, 2008 12:23

Witam , przytrafiła mi sie dziwna sprawa :) ostatnio patrze a na zderzaku z przodu widzę ze po stronie kierowcy wysunęło mi sie coś ze zderzaka razem z zaślepka ?! Nie wiem jak to sie stało i co to jest ( mam autko od niedawna i dopiero go poznaje ) zostawiłem tak na noc bo nie wiedziałem jak to schować , ściągnąłem tylko zaślepkę żeby jej nie zgubić . Rano patrze a to sie schowało, chce założyć zaślepkę i muszę to wysunąć a nie wiem jak i chciałbym sie dowiedzieć co to jest . Pozdrawiam

Nawet nie wiem czy wiesz
Nasze życie to dym
Ucieka nam między palcami
Ty i ja to trójkąty o czterech bokach
Ty i ja to ognie świecy
Gasnące na mrugnięcie oka....

Awatar użytkownika
PvD
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: PvD » pn lis 24, 2008 12:39

jeżeli z przodu to pewnie spryskiwacze reflektorów, działają na zasadzie jak dłużej przytrzymasz spryski na szybę przednią to pod wpływem ciśnienia powinny sie wysunąć spryskiwacze reflektorów.

Awatar użytkownika
mirdek
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: mirdek » pn lis 24, 2008 13:20

próbuje teraz i nic ( 3 litry plynu spryskalem ) co mam zrobic ?

[ Dodano: 24 Lis 2008 15:13 ]
Jeszcze napisze ze spryskiwacz wysunął sie jak byl mróz i miałem zamarznięty płyn do spryskiwaczy ( a dlaczego wysunął sie jeden? )

juz wiem ze sa spryskiwacze i dzialaja :) ale prosze jeszcze mi powiedziec jak man zrobic zeby zalozyc ten dekielek

[ Dodano: 24 Lis 2008 19:56 ]
Jak zrobić żeby spryskiwacze się nie schowały tylko zęby zostały podniesione zebym mógł założyć zaślepkę
Ostatnio zmieniony pn lis 24, 2008 16:27 przez mirdek, łącznie zmieniany 1 raz.

Nawet nie wiem czy wiesz
Nasze życie to dym
Ucieka nam między palcami
Ty i ja to trójkąty o czterech bokach
Ty i ja to ognie świecy
Gasnące na mrugnięcie oka....

Awatar użytkownika
PvD
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: PvD » śr lis 26, 2008 10:52

mirdek pisze:Jak zrobić żeby spryskiwacze się nie schowały tylko zęby zostały podniesione zebym mógł założyć zaślepkę
To musisz chyba wysunąć ręcznie, bo gdy puszczasz wajche to ciśnienie zanika i się chowają, no chyba że podasz mu sprężone powietrze pod ciśnieniem i wtedy założysz :D

tomato20
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomato20 » wt gru 09, 2008 12:54

witam. mój problem polega na tym że lampka od poziomu płynu do spryskiwaczy nie gaśnie mimo uzupełnienia płynu - zbiornik jest pełny - całe 5,5l. za każdym razem jak odpalam lampka się zapala, jest sygnał dzwiękowy i komunikat żeby uzupełnić płyn. dodam że mam wyświetlacz typu flis. czy powinienem może jakoś zrestartować komputer czy coś takiego?

zapraszam serdecznie - www.galeria-tu.pl

Awatar użytkownika
PvD
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: PvD » wt gru 09, 2008 13:29

tomato20 pisze:witam. mój problem polega na tym że lampka od poziomu płynu do spryskiwaczy nie gaśnie mimo uzupełnienia płynu - zbiornik jest pełny - całe 5,5l. za każdym razem jak odpalam lampka się zapala, jest sygnał dzwiękowy i komunikat żeby uzupełnić płyn. dodam że mam wyświetlacz typu flis. czy powinienem może jakoś zrestartować komputer czy coś takiego?
Może na poczatek powinneś sprawdzić połączenie kabelków do czujnika w zbiorniku spryskiwaczy, może masz jakieś zwarcie albo czujnik siadł, najlepiej podłączyć vaga może pokaże jakiś błąd

tomato20
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomato20 » wt gru 09, 2008 13:45

PvD, kabelek to raczej nie jest...sprawdzałem czy wtyczka ciasno siedzi i chyba jest ok.....
pierwszy raz mi sie to zdarzyło.....
czyli pewnie najlepiej podpiąć do komputera i może coś pokaże?

Awatar użytkownika
PvD
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: PvD » wt gru 09, 2008 13:51

tomato20 pisze:PvD, kabelek to raczej nie jest...sprawdzałem czy wtyczka ciasno siedzi i chyba jest ok.....
pierwszy raz mi sie to zdarzyło.....
czyli pewnie najlepiej podpiąć do komputera i może coś pokaże?
Wtyczka może ciasno siedzieć ale np jak ma + zwarcie z masą to nie będzie dobrze chodziło. Jak jest jakieś zwarcie albo błąd to powinno pokazać na vagu że jest błąd.

tomato20
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: tomato20 » wt gru 09, 2008 13:55

PvD, vagu czyli komputerze podłączanym do samochodu? czyli sam tego nie moge zrobić? sprawdze jedynie jeszcze raz tę wtyczkę....dzieki za odp

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”