problemy z silnikiem ?????? golf II

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lech

problemy z silnikiem ?????? golf II

Post autor: lech » sob lis 26, 2005 12:25

napiszcie czy do silnika eg z scirocco moge założyc gaznik z golfa II z elektronicznym saniem i kolektory z golfa i czy moge zmienic aparat zapłonowy na ten z golfa z wtyczką na 3 kable bo zmieniłem to wszystko i nie odpala ,kilka razy odpalił i zaraz zgasł jakby zapłon był żle ustawiony poratujcie bo nie wiem co robic z tym jak w nim zapłon ustawic ?????

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

kłopot z zapłonem

Post autor: TommyHH » sob lis 26, 2005 14:20

Nie mam pojęcia. Być może wszystko jest ok.(Tak na marginesie to odważny jesteś wymieniając to wszystko nie będąc pewny efektu). Poradziłbym Ci jednak pojechać do warsztatu na regulację zapłonu( zakładając oczywiście, że Twoja praca nie poszła na marne). Trwa to chwilę przy profesjonalnym sprzęcie, a kosztuje moim zdaniem nie tak wiele (u mnie ok. 30 zł). Opłaca się w zamian za normalne spalanie i normalną pracę silnika. Samemu nie ma się co stresować. :)

lech

????zapłon

Post autor: lech » sob lis 26, 2005 14:23

opiszcie mi czy da sie ustawic zapłon bez lampy czy można na kontrolke i na jakie znaki mam patrzec ????

[ Dodano: Sob Lis 26, 2005 13:33 ]
czy moge zmienic aparat zapłonowy z golfa II z 3 przewodami + - i 0 na aparat z jednym wtykiem ?co do niego podłączyć ???

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: TommyHH » sob lis 26, 2005 14:34

Z tego co wiem, raczej nie da się ustawić bez lampy stroboskopowej, a w silnikach z układem wtryskowym potrzebny jest przyrząd regulujący jednocześnie zapłon i prędkość obrotową.

lech

???

Post autor: lech » sob lis 26, 2005 14:53

muj to jest gaznik napisz mi czy skrzynia z golfa 5 biegowa podejdzie zamiast 4 z siroko?

TommyHH
Mały gagatek
Mały gagatek

Post autor: TommyHH » sob lis 26, 2005 14:58

Niestety, nie mam bladego pojęcia.

lech

JUŻ ŻYJE GOLF ii GTI 110 KM

Post autor: lech » sob lis 26, 2005 22:01

OK ODPALIŁEM JEŻDZIŁEM SILNIK CHODZI JAK IGŁA JEŻDZIŁEM I MA KOBA JAK BOLID HE DZIEKI POZDRAWIAM

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”