Witam.
Dziś zauważyłem, że poziom płynu spadł mi 1cm poniżej normy. Jaki płyn dolać (1.8 benzyna, ADZ)?
Czy ubytek płynu chłodnicy (jednorazowy) może być oznaką czegoś niepokojącego?
Pozdrawiam, Dzięki.
Płyn do chłodnicy - jaki?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Najlepiej lać to co było. Jak nie wiesz co, to są dwie możliwości. Wymiana całości i już wiesz co masz, lub jak ja, kiedy potrzebuje coś dolać, a nie wiem co jest dokładnie w układzie chłodzenia to leję Dynagell. Draństwo jak na razie miesza mi się ze wszystkim i nie było problemów. Oryginalnie VW do mk3 lał coś co nazywał G11 ale jak znam życie to tego czegoś już w chłodnicy nie ma.
Jak zauważyłeś ubytek pierwszy raz to na razie się nie martw, dolej czegoś i przejrzyj stan węży, opasek, krućcy przy silniku i chłodnicy oraz samej chłodnicy itp. oraz zwiększ czujność i miej poziom płynu na uwadze. Jak to się powtórzy to będzie już trochę niepokojące i trzeba będzie podejść do sprawy poważniej. Powodów ubytku płynu może być ogrom i ciężko wymienić wszystkie, aby o jakimś nie zapomnieć.pawelz pisze:Czy ubytek płynu chłodnicy (jednorazowy) może być oznaką czegoś niepokojącego?
Ostatnio zmieniony wt lis 25, 2008 23:32 przez Jarowo, łącznie zmieniany 2 razy.
JaroW