Problem z silnikiem ALH
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z silnikiem ALH
Niestety brakuje mi w bloku (z lewej strony, z tyłu, za rozrządem, przy kolektorze) takiego wystającego odlewu do którego można przymocować jedną ze śrub od łapy silnika ;(
W związku z tym muszę chyba kupić używany silnik ALH 90KM bez osprzętu.
Mocowanie na jednej tylko śrubie to straszna lipa! mimo, że z prawej strony niczego nie brakuje i się trzyma. A może da się tam dospawać coś takiego???
Czy silnik musi być koniecznie z MK4?
Czy może być z samochodu innej marki? Jeśli tak to jakiej?
Dzięki za pomoc
Mocowanie na jednej tylko śrubie to straszna lipa! mimo, że z prawej strony niczego nie brakuje i się trzyma. A może da się tam dospawać coś takiego???
Dzięki za pomoc
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Problem z silnikiem ALH
pękające ucho to zasługa macherów od rozrządu którzy nie dokręcili łapy. Możesz zmienić silnik na motor z Ibizy, leona, Cordoby, Golfa lub znam przypadki pospawania i co najważniejsze działa to.gelek82 pisze:Niestety brakuje mi w bloku (z lewej strony, z tyłu, za rozrządem, przy kolektorze) takiego wystającego odlewu do którego można przymocować jedną ze śrub od łapy silnika ;(
Dzięki za pomoc
Osobiście proponuje pospawać to elektrodą wolframową. Spaw żeliwa jest wówczas tak twardy że można mocno zdziwić się.
pozdr
www.vagtune.pl tel. 502730289
Bez problemu , zmieniasz motor a osprzęt zakładasz ze swojego ALHgelek82 pisze:Czy po wyjęciu silnika ALH mogę włożyć silnik AGR ?
Czym te silniki się od siebie różnią?
Czy będzie potrzeba jeszcze grzebania coś w komputerze?
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stats/20938][img]http://www.motostat.pl/user_images/20938/icon5.png[/img][/url]
co masz na myśli mówiąc o tym sterowniku? chodzi o soft w kompie?
czyli wystarczy, że wymontuje ALH z tą głowicą co jest (pozostały osprzęt zostaje) i zakładam ASV z nową głowicą do którego podłączam osprzęt ?
gdzie mogę znaleźć jakieś info, rysunki, schematy różnic silników ALH, AGR, ASV ?
tyle ich jest i żadnych konkretnych info
czyli wystarczy, że wymontuje ALH z tą głowicą co jest (pozostały osprzęt zostaje) i zakładam ASV z nową głowicą do którego podłączam osprzęt ?
gdzie mogę znaleźć jakieś info, rysunki, schematy różnic silników ALH, AGR, ASV ?

dokładnie - w ASV jest mocniejszy,gelek82 pisze:co masz na myśli mówiąc o tym sterowniku? chodzi o soft w kompie?
silniki ALH i ASV są identyczne i osprzęt również identyczny, różnica polega tylko na innych wtryskiwaczach i mocniejszym programie,
przyłączę się do pytaniagelek82 pisze:gdzie mogę znaleźć jakieś info, rysunki, schematy różnic silników ALH, AGR, ASV ?