Co to za wyjście z bloku silnika ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Co to za wyjście z bloku silnika ?
Witam
Składam silnik od G II 1.8 GTI ( ponoć GTI) niestety pajace zdarły nr. OK więc kupiłem całego golfa RP 1.8 monowtrysk i przełożyłem cały osprzęt.
Dziwna sprawa wszystko pasuje ideaalnie, ale została mi jedno wyjście od wody z bloku silnika.
Jest to wyjście koło filtra oleju. W innych silnikach 1.8 jest to zaślepione albo wcale tego nie ma. Co mam z tym zrobić ? zatkać czy włączyć gdzieś w układ a jeśli tak to gdzie?
pozdrawiam
Wiechu
Składam silnik od G II 1.8 GTI ( ponoć GTI) niestety pajace zdarły nr. OK więc kupiłem całego golfa RP 1.8 monowtrysk i przełożyłem cały osprzęt.
Dziwna sprawa wszystko pasuje ideaalnie, ale została mi jedno wyjście od wody z bloku silnika.
Jest to wyjście koło filtra oleju. W innych silnikach 1.8 jest to zaślepione albo wcale tego nie ma. Co mam z tym zrobić ? zatkać czy włączyć gdzieś w układ a jeśli tak to gdzie?
pozdrawiam
Wiechu
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Użytkownik
- Kontakt:
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
To napewno jest wyjscie na mechaniczna pompke paliwka,w bloku jest wałek posredni z taka wypustką ktora to napedza ta ze wlasnie pompke.Wiem bo sam akurat to przerabiam,wymieniam silnicek w swoim goferku.
Jestem Oazą spokoju
pier.......m, qrwa zarąbiscie wyluzowanym
kwiatem na tafli jeziora .......
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
jest to na pewno miejsce gdzie w niektórych silnikach podpinanao odmę, np w mk3 2e i ady na bank. Ale ponieważ pod tą klapką/zaślepką wypada mniej więcej wałek pośredni napędzajacy aparat zapłonowy to nie ja wykluczam że do tegoż wałka w niektórych modelach podpinanao mechaniczną pompę paliwa. Ale ja się nie spotkałem.
Co do tego że kolega piszę że ma tam dwa przewody od wody to na pewno nie tam hdzie zaznaczył tylko lekko w lewo. Są to przewody wychodzące z chłodniczy oleju. Tak to zaznaczyłęś na foto że bardziej zmaieszałeś i nie każdy się chyba połapał o co pytasz.
chłodniczka wygląda tak
Co do tego że kolega piszę że ma tam dwa przewody od wody to na pewno nie tam hdzie zaznaczył tylko lekko w lewo. Są to przewody wychodzące z chłodniczy oleju. Tak to zaznaczyłęś na foto że bardziej zmaieszałeś i nie każdy się chyba połapał o co pytasz.
chłodniczka wygląda tak
- czarna małpa
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
cdn...
No to czekamy na fotki.
Jestem Oazą spokoju