brak ogrzewania na postoju
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
brak ogrzewania na postoju
Witam! mam taki problem, ze podczas jazdy ogrzewanie dziła prawidłowo i leci wrecz gorące powietrze, ale jak tylko stane na chwile to po pewnym czasie zaczyna leciec zimne, co moze byc przyczyną??nagrzewnica do wymiany?? czy jest tam jakies termostat?? dodam ze termostat w układzie chłdzenia trzyma dobrze, ale powrotny waż idacy do nagrzewnicy jest zimny.
pozdr.
pozdr.
nie no nawiew dziala normalnie, jak stoje na wolnych obrotach to zaczyna leciec po pewnym czasie zimne, jak troche przygazuje to sie zagrzeje ale nie tak jak powinno, dawniej na postoju to goracym waliło a teraz to tylko jak mu przycisne troche, najgorsze to ze nawet nie mozna odparowac auta na postoju.
gazu nie mam a jak przygazuje na postoju to leci cieplejsze
[ Dodano: 25 Lis 2008 21:41 ]
juz wszystko w pozradku , grzeje elegancko jak dawniej- okazało sie sie jakims cudem zapowietrzyła mi sie nagrzewnica prawdopodobnie przez wczesniej niesprawny korek od zbiorniczka wyrównawczego. dzisiaj zagrzałem auto do momentu az załaczył sie wentylator i odkreciłem zbiorniczek -troche płynu wyleciało ale po tym zabiegu wszsytko wróciło do normy.
[ Dodano: 25 Lis 2008 21:41 ]
juz wszystko w pozradku , grzeje elegancko jak dawniej- okazało sie sie jakims cudem zapowietrzyła mi sie nagrzewnica prawdopodobnie przez wczesniej niesprawny korek od zbiorniczka wyrównawczego. dzisiaj zagrzałem auto do momentu az załaczył sie wentylator i odkreciłem zbiorniczek -troche płynu wyleciało ale po tym zabiegu wszsytko wróciło do normy.