Kontrolka świec żarowych
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Kontrolka świec żarowych
Witam
mam ogromny problem ponieważ podczas jazdy zapala mi sę kontrolka świec żarowych i po przyciśnięciu hamulca gaśnie, co jest przyczyna tego?? jak to zlikwidować??
mam ogromny problem ponieważ podczas jazdy zapala mi sę kontrolka świec żarowych i po przyciśnięciu hamulca gaśnie, co jest przyczyna tego?? jak to zlikwidować??
pewnie nie masz masy sprawdz mase w chyba lewej (albo prawej) tylnej lampie. sprawdz styki w brazowym kablu
Ostatnio zmieniony pn lis 24, 2008 11:32 przez niuteq, łącznie zmieniany 1 raz.
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
a miałeś robionego chipa? u mnie taki problem wystąpił po chipie a raczej po wymianie ECU,PiotrTDI pisze:Witam
błąd jaki wyskakuje to najprawdopodobnie 741 ''czujnik pedału hamulca'', jednak już nie jedna osoba czujnik wymieniła i nic to nie dało.
zauważyłem że załancza sie to po jakims określonym czasie około 3min bez używania hamulca
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
janek822 pisze:a miałeś robionego chipa? u mnie taki problem wystąpił po chipie a raczej po wymianie ECU,PiotrTDI pisze:Witam
błąd jaki wyskakuje to najprawdopodobnie 741 ''czujnik pedału hamulca'', jednak już nie jedna osoba czujnik wymieniła i nic to nie dało.
zauważyłem że załancza sie to po jakims określonym czasie około 3min bez używania hamulca
nie był robiony chip ani nic jedynie z poważniejszych rzeczy to regeneracja pąpy wtryskowej i wymian sprzęgła ale to raczej żadnego wpływu na to nie ma
Witam. Dziś mi sie to samo stało. Też po wciśnięciu hamulca odpuszcza.
Rozumiem, że nie powinien się świecić stop z tyłu w ogóle (nie jestem elektrykiem) jeśli nie ma masy? Jeśli będzie się świecić tzn, że masa jest i wtedy ten czujnik stopów (na allegro za 20zł) pada (wymiana dużo kasy kosztuje)?
Pozdrawiam
Rozumiem, że nie powinien się świecić stop z tyłu w ogóle (nie jestem elektrykiem) jeśli nie ma masy? Jeśli będzie się świecić tzn, że masa jest i wtedy ten czujnik stopów (na allegro za 20zł) pada (wymiana dużo kasy kosztuje)?
Pozdrawiam
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Trzeba bylo mowic ze przy hamowaniu odpuszcza..
Sam wymienisz..phanteon pisze:Jeśli będzie się świecić tzn, że masa jest i wtedy ten czujnik stopów (na allegro za 20zł) pada (wymiana dużo kasy kosztuje)?
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!