Termostat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Termostat
Witam wiem ze bylo 10000 razy ale moze ktos by mi konkretnie opisal jak wymienic termostat w silniku 2E wspomaganie mam klimy nie mam mam dostep do kanalu....od ktorej strony sie zabrac do tego co po odkrecac i gdzie sie znajduje sam termostat z gory dzieki 

http://www.forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=146394
Moj Czarnuch
No GTI No FUN
Moj Czarnuch
No GTI No FUN
-
- Forum Master
Jeżeli masz termostat tak jak w MKII to piszę.Jak wejdziesz do kanału i staniesz pod chłodnicą to wyciągając lewą rękę do góry tak na 11 godzinę to właśnie jest tam.Patrz po rurze która idzie od chłodnicy do silnika .Ona wchodzi na rurkę która jest przykręcona za pomocą dwóch śrubek di takiej podstawy w której jest termostat.Wszystko.Pamiętaj o jednym jak wyjmiesz termostat to wyczyść wszystko delikatnie ze śniedzi i tak samo zamontuj nowy a jak będziesz przykęcał podstawę to uważaj aby uszczelka poszła na swoje miejsce.Tak napewno jest w MKII a i myślę że w MKIII.Pozdrawiam
- stonefree
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
W mk2 TD jest tak: musisz odkręcic i odwiesic na przewodach pompę wspomagania.są tam 2 śruby w podłużnych otworach,luzujesz je,a potem luzujesz napinacz paska pompy( długa śruba M8 od dołu ).Potem odkręcasz 2 śruby przykręcone od spodu i jedną długą siedzi poziomo pod alternatorem,2 ósemki z tyłu wkręcone w blok trzymają blache w którą wkręca się napinacz i wszystko.Zwalasz pasek i pompe na przewodach wieszasz w dół.Potem płyn ściagając dolny wąż chłodnicy i termostat w obudowie na dwóch szóstkach>narka