Witam jeśli mogę coś dorzucić do tej kwestii to:
1. jeśli problem wystąpił w dni kiedy temperatura spada poniżej 0 stopni mogą być 3 przyczyny przymarznięta uszczelka o której koledzy wspominali lub woda w zamku i sposób uruchomienia już znasz, podobnie możesz sobie poradzić jeśli to będzie wina "brudnego" zamka niestety tawot o którym koledzy wspominali ma tę wadę że zbiera wszelki kurz i zamek coraz ciężej pracuje szczególnie w mroźne dni zapobiec możesz temu wymontowując zamek i dokładnie go myjąc potem trzeba go przesmarować ale nie polecam zwykłego tawotu czy też grafitowego bo po pewnym czasie problem powróci
2. w innym przypadku będzie to fizyczne uszkodzenie zamka a tu nie pomoże już nic prawdopodobnie będziesz musiał uszkodzić tapicerkę aby zdemontować zamek ponieważ nie ma możliwości dostać się do jego wnętrza bez demontażu
Ja miałem odwrotny problem w pasacie jak były mrozy nie byłem w stanie drzwi zatrzasnąć
Jak otworzyc "otwarte" drzwi ???????????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ja ostatno jak spadł śnieg miałem taki problem ze otworzyłem drzwi ale nie mogłem ich zamknąc !! zamek nie zaskakiwał. Po ich pchnieciu odbijały sie z powrotem. Mysle sobie fajnie środek zimy a ja bede musiał drzwi rozbierać pod blokiem na szczęście z pomoca przyszedł WD-40 psik, psik 5 minut niepewnosci ale udało sie zamek działa drzwi sie zamykają
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]
...dokładnie miałem to samo ... - woda dostała się do zamka i zapadka albo opadała w zwolnionym tempie albo wogóle . Ja użyłem odmrażacza i też poszło . Miałem też kuku z uszczelkami - siknąłem je silikonem ale woda podeszła pod nie i zamarzała, one napęczniały i musiałem je trochę opukać żeby skruszyć lód ...Atomic10 pisze:Ja ostatno jak spadł śnieg miałem taki problem ze otworzyłem drzwi ale nie mogłem ich zamknąc !!
c-kozi - daj znać czy grzanie pomogło czy to jednak padł zamek ...
Pozdr .
:bylo: :bajer: